zondag, juni 16, 2024
HomeSmartphoneiFixit haalt Apple iPhone X uit elkaar

iFixit haalt Apple iPhone X uit elkaar [Video]

De Apple iPhone X is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar in onder meer Nederland. De website iFixit staat er bekend om splinternieuwe apparaten uit elkaar te halen en zo onder meer de repareerbaarheid van toestellen beoordelen. iFixit gaf de iPhone X van Apple een zes voor repareerbaarheid.

Apple iPhone X teardown

Apple iPhone X

Batterij

Uit de teardown van iFixit blijkt onder meer dat de iPhone X maar liefst twee batterijen heeft. Eén van de batterijen zit horizontaal onderaan het toestel en de andere batterij zit verticaal naast het moederbord. De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus heeft maar een batterij.

Samen hebben de batterijen een capaciteit van 2715 mAh. Iets meer dan de 2675 mAh van de iPhone 8 Plus. De twee batterijen zorgen volgens de website niet per se voor een hogere accucapaciteit, maar maakt wel dat de beperkte ruimte binnen het toestel beter wordt benut.

Moederbord

Hoewel alle drie de iPhones dezelfde chips gebruiken, is het moederbord van de iPhone X ongeveer 30 procent kleiner dan de andere twee nieuwe iPhones. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft daarvoor de componenten erg dicht op elkaar geplaatst. Het moederbord is zelfs in twee gestapelde onderdelen opgedeeld.

Hierdoor is het gestapelde moederbord wel erg moeilijk te repareren. Alleen het scherm en de batterijen zijn volgens iFixit goed te vervangen. Dat is direct ook een prioriteit voor Apple.

Display

Het OLED-scherm is gelukkig te vervangen zonder aan de gezichtsscanner te komen. Wel zijn de reparatiekosten voor een kapot scherm bij de iPhone X fors hoger, maar liefst 321 euro.

Behuizing

Schade aan de glazen achterkant van de iPhone X kan je beter vermijden. Je moet namelijk dan elk onderdeel en het chassis van het toestel laten vervangen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments