Je telefoon instellen voor OV-chip mobiel

Het is mogelijk om je smartphone te gebruiken als OV-chipkaart. Maar hoe stel je jouw telefoon hiervoor in? Dit gaat via OV-chip mobiel. Simyo legt je graag uit hoe je dit zelf doet.

OV-chip mobiel

OV-chip mobiel

Inchecken in het openbaar vervoer met je smartphone: lange tijd was dit toekomstmuziek, maar nu is het werkelijkheid! En het klinkt net zo makkelijk als je waarschijnlijk denkt, want het in- en uitchecken werkt op precies dezelfde manier als met een normale OV-chipkaart.

Wel is het goed om te weten dat OV-chip mobiel, zoals de OV-chipkaart op je telefoon heet, geen kopie is van je huidige OV-chipkaart. Het is een unieke chipkaart met zijn eigen saldo. Ook is het voorlopig nog niet mogelijk om je treinabonnement op de kaart te zetten. Je kunt dus alleen reizen op saldo of met een product dat niet op naam is geregistreerd. Heb je bijvoorbeeld een treinabonnement? Dan ben je voorlopig dus nog aangewezen op de ‘ouderwetse’ OV-chipkaart.

Waar moet mijn telefoon voor OV-chip mobiel aan voldoen?

Om OV-chip mobiel te gebruiken heb je een Android-smartphone nodig. Je hebt Android-versie 4.4 of hoger nodig. Het is voorlopig nog niet mogelijk om met een iPhone in te checken in het OV. Daarnaast is het noodzakelijk dat je telefoon een NFC-chip en een NFC-simkaart heeft. Niet alle providers ondersteunen OV-chip mobiel. Momenteel ondersteunen KPN, Simyo, Telfort, Yes Mobile en Vodafone wél al de mogelijkheid. Het maakt hierbij niet uit of je Prepaid of Sim Only hebt.

Zo gebruik je jouw smartphone als OV-chipkaart

Zijn jouw smartphone en provider geschikt voor OV-chip mobiel? Mooi! Dan kun je jouw telefoon instellen als OV-chipkaart. Sim Only provider Simyo legt op zijn blog gedetailleerd uit hoe je dat doet. Nadat je de door Simyo uitgeschreven stappen hebt doorlopen, is jouw smartphone ook te gebruiken als OV-chipkaart. Bliep!

Wat als de batterij van mijn smartphone op is?

OV-chip mobiel is ook te gebruiken als je smartphone uit staat of leeg is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een lege batterij, want ook dan kun je in- en uitchecken. De OV-chipkaart van je smartphone waardeert zichzelf automatisch op als je tegoed op is. Dit doet hij met het door jou uitgekozen bedrag en dit wordt automatisch afgeschreven van het door jou doorgegeven rekeningnummer. Handig, want zo hoef je nooit meer je OV-chipkaart op te laden bij een oplaadpunt.

Ga jij je smartphone als OV-chipkaart gebruiken of wacht je er nog mee?

Het laatste nieuws

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Samsung lekt per ongeluk afbeelding Galaxy Note 20 Ultra

Een Russische medewerker van Samsung had waarschijnlijk te veel Vodka gedronken. De beste man heeft namelijk twee plaatjes van de nog onaangekondigde...

Xbox One & Xbox One X bundels en aanbiedingen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Xbox One te kopen? Het zou toch geweldig zijn als je Xbox One bundels...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox