zaterdag, juni 15, 2024
HomeGadgetsJe telefoon instellen voor OV-chip mobiel

Je telefoon instellen voor OV-chip mobiel

Het is mogelijk om je smartphone te gebruiken als OV-chipkaart. Maar hoe stel je jouw telefoon hiervoor in? Dit gaat via OV-chip mobiel. Simyo legt je graag uit hoe je dit zelf doet.

OV-chip mobiel

OV-chip mobiel

Inchecken in het openbaar vervoer met je smartphone: lange tijd was dit toekomstmuziek, maar nu is het werkelijkheid! En het klinkt net zo makkelijk als je waarschijnlijk denkt, want het in- en uitchecken werkt op precies dezelfde manier als met een normale OV-chipkaart.

Wel is het goed om te weten dat OV-chip mobiel, zoals de OV-chipkaart op je telefoon heet, geen kopie is van je huidige OV-chipkaart. Het is een unieke chipkaart met zijn eigen saldo. Ook is het voorlopig nog niet mogelijk om je treinabonnement op de kaart te zetten. Je kunt dus alleen reizen op saldo of met een product dat niet op naam is geregistreerd. Heb je bijvoorbeeld een treinabonnement? Dan ben je voorlopig dus nog aangewezen op de ‘ouderwetse’ OV-chipkaart.

Waar moet mijn telefoon voor OV-chip mobiel aan voldoen?

Om OV-chip mobiel te gebruiken heb je een Android-smartphone nodig. Je hebt Android-versie 4.4 of hoger nodig. Het is voorlopig nog niet mogelijk om met een iPhone in te checken in het OV. Daarnaast is het noodzakelijk dat je telefoon een NFC-chip en een NFC-simkaart heeft. Niet alle providers ondersteunen OV-chip mobiel. Momenteel ondersteunen KPN, Simyo, Telfort, Yes Mobile en Vodafone wél al de mogelijkheid. Het maakt hierbij niet uit of je Prepaid of Sim Only hebt.

Zo gebruik je jouw smartphone als OV-chipkaart

Zijn jouw smartphone en provider geschikt voor OV-chip mobiel? Mooi! Dan kun je jouw telefoon instellen als OV-chipkaart. Sim Only provider Simyo legt op zijn blog gedetailleerd uit hoe je dat doet. Nadat je de door Simyo uitgeschreven stappen hebt doorlopen, is jouw smartphone ook te gebruiken als OV-chipkaart. Bliep!

Wat als de batterij van mijn smartphone op is?

OV-chip mobiel is ook te gebruiken als je smartphone uit staat of leeg is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een lege batterij, want ook dan kun je in- en uitchecken. De OV-chipkaart van je smartphone waardeert zichzelf automatisch op als je tegoed op is. Dit doet hij met het door jou uitgekozen bedrag en dit wordt automatisch afgeschreven van het door jou doorgegeven rekeningnummer. Handig, want zo hoef je nooit meer je OV-chipkaart op te laden bij een oplaadpunt.

Ga jij je smartphone als OV-chipkaart gebruiken of wacht je er nog mee?

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments