HomeGadgetsZo bescherm je jouw persoonlijke gegevens op je telefoon

Zo bescherm je jouw persoonlijke gegevens op je telefoon

Persoonlijke mails, je mobiel bankieren-app: op je mobiele telefoon staan vaak persoonlijke gegevens. Die zijn niet voor andermans ogen bedoeld. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan, je telefoon beveiligen tegen vreemden? In dit artikel een aantal tips van Simyo met de belangrijkste maatregelen die je kunt treffen.

Gebruik altijd schermvergrendeling

Zodra je de deur uitgaat, doe je deze waarschijnlijk altijd op slot. Waarom zou je niet hetzelfde doen met je mobiele telefoon? Door deze te vergrendelen, zet je ‘m ‘op slot’. Je kunt de telefoon dan alleen ontgrendelen met de toegangscode, veegpatroon, wachtwoord of vingerafdruk die jij hebt ingesteld. Zo is het voor vreemden al een stuk lastiger om toegang te krijgen tot jouw mobiele telefoon. Je telefoon beveiligen begint altijd met het instellen van schermvergrendeling.

Zo stel je schermvergrendeling in op een Android-telefoon

  • Open het instellingenmenu;
  • Druk op ‘Schermvergr. en beveilig.’;
  • Druk op ‘Type schermvergrendeling’;
  • Typ je toegangscode in om toegang te krijgen;
  • Je stelt hier het type schermvergrendeling in.

Zo stel je schermvergrendeling in op een iPhone

  • Open de ‘Instellingen’-app;
  • Druk op ‘Touch ID en toegangscode’;
  • Voer je toegangscode in;
  • Je stelt hier het type schermvergrendeling in.

Gebruik goede én lange wachtwoorden

Je telefoon beveiligen, het gebruik van goede én lange wachtwoorden is daarvoor heel belangrijk. Beveilig de accounts voor je e-mail, clouddiensten en andere services waarop persoonlijke informatie staat altijd met goede én lange wachtwoorden. Gebruik daarnaast voor elke dienst een ander wachtwoord.

Een lang wachtwoord is voor hackers lastiger te raden. Een sterk wachtwoord heeft kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers. Verzin een ezelsbruggetje om je lastige wachtwoorden te onthouden.

Bijvoorbeeld: ‘Mijn nieuwe wachtwoord is sterker dan mijn vorige! (‘Mnwisdmv!’)

Je telefoon beveiligen: zo pak je het nóg beter aan

Met het instellen van schermvergrendeling en goede wachtwoorden ben je al een heel eind op weg om je telefoon goed te beveiligen. Je kunt het nóg beter aanpakken. En dat is door bijvoorbeeld tweestapsverificatie te gebruiken en apps te beveiligen met een eigen inlogcode. Op het Simyo Blog lees je meer over deze beveiligingsmogelijkheden. Of lees wat je het beste kan doen als je telefoon gestolen is. Succes!

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments