donderdag, juli 18, 2024
HomeGadgetsOok YouTube dumpt PewDiePie na antisemitische uitingen

Ook YouTube dumpt PewDiePie na antisemitische uitingen

Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, werd eerder al door Disney gedumpt nadat er in een aantal van zijn video’s antisemitische uitingen werden gedaan. Nu heeft YouTube ook afstand genomen van zijn populairste YouTuber.

PewDiePie

PewDiePie

De enorm populaire YouTuber had een realityshow op de betaalde versie van YouTube (YouTube Red). De realityshow Scare PewDiePie wordt na één seizoen stopgezet, ondanks het feit dat er al gewerkt werd aan het tweede seizoen. Ook wordt Felix Kjellberg verwijderd uit het Google Preferred-advertentieprogramma. Het enige wat de YouTuber mag houden is zijn YouTube-kanaal.

Felix Kjellberg kwam in opspraak door negen video’s met antisemitische opmerkingen en nazisymbolen. Het leek hem ook grappig om twee mannen tegen betaling in India rond te laten lopen met een bord met daarop de tekst ‘Dood aan alle joden’. In een ander video zei een man verkleed als Jezus dat Hitler niets verkeerd had gedaan. YouTube verwijderde toen meteen alle advertenties van het kanaal.

De 27-jarige Felix is met 53 miljoen volgers de populairste YouTuber. Zijn video’s zijn in totaal bijna 15 miljard keer bekeken. Hij verdient naar schatting 14 miljoen dollar per jaar met zijn video’s.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments