Razer zal bij velen bekend staan als een grote -dan wel niet “grootste”- speler als het gaat om gaming accessoires die de experience naar een hoger niveau tilt. Denk aan toetsenborden, muizen, muismatten, headsets en zelfs microfoons voor de fanatieke streamers. Na de Razer Blackwidow Ultimate 2016 en de Razer ManO’War 7.1 gaming headset is het nu tijd om eens aan de slag te gaan met de Razer Ornata Chroma.

Razer Ornata Chroma

Razer Ornata Chroma

De Razer Ornata Chroma is een toetsenbord die de nieuwe Razer Mecha-Membrane techniek gebruikt. Dit betekent dat hij aanvoelt als een membraan toetsenbord maar de voelbare klik en snelle toetsaanslag heeft van een mechanische. Het is natuurlijk heel persoonlijk welk type toetsenbord je gebruikt en Razer dacht: waarom niet beide in 1?

Zelf ben ik van de wat stillere toetsenborden terwijl anderen juist duidelijk willen horen/voelen dat zij een toets indrukken. De Razer Ornata Chroma heeft naar mijn mening het gevoel van het mechanische maar niet het geluid ervan en dat bevalt mij wel (nogmaals, dat is heel persoonlijk). Om de key features een beetje samen te vatten heb ik hier een filmpje van Razer die de Mecha-Membrane en Chroma Backlighting uitleggen.

Inhoud

Bij Razer is zelfs het verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit. Dit voel je meteen als je de verpakking in je handen hebt. Het geheel voelt solide aan en het product zit er ook goed in vast. De cijfertoetsen zijn te testen terwijl de verpakking nog helemaal gesloten is dmv. een opening. Zo kan je even voelen of de nieuwe techniek van Razer je een beetje bevalt of niet.

Inhoud van de verpakking bestaat uit

 • Razer Ornata Chroma toetsenbord
 • Ergonomische handsteun
 • 2 Razer Ornata Chroma boekjes
 • 2 Razer stickers

De ergonomische handsteun is via een magneet te koppelen aan het toestenbord zodat hij niet steeds wegschuift tijdens het gamen. Ik moet zeggen dat dit fijn aanvoelt tijdens het gamen en zo je hand en pols goed ondersteunt. De USB-kabel is via gootjes aan de onderzijde van het toetsenbord te leiden naar een kant naar keuze. Naar links, rechts of gewoon naar boven.

Samenvatting

De Razer Ornata Chroma is in mijn ogen een fijne en compact toetsenbord. De bijgeleverde handsteun zie ik echt als een +1 en deze heb ik er altijd aan vast. De Chroma Backlighting zorgt voor een extra ervaring tijdens het gamen. De kleurwisseling kan bij sommige kleuren beter maar als je hem statisch hebt maakt dat niet meer uit natuurlijk. Al met al is dit een fijn toetsenbord om mee te gamen maar ook om mee te werken.

Kenmerken

 • Razer Mecha-Membrane techniek
 • Middelhoge toetsen
 • Ergonomische handsteun
 • Razer Chroma Backlighting
 • Razer Synapse
 • Volledig aanpasbare toetsen
 • Anti-ghosting functionaliteit tot 10 gelijktijdige toetsaanslagen

Waar te koop?

Geef een reactie