Razer Ornata Chroma – mechanische membraan gaming toetsenbord – Review

0
3324

Razer zal bij velen bekend staan als een grote -dan wel niet “grootste”- speler als het gaat om gaming accessoires die de experience naar een hoger niveau tilt. Denk aan toetsenborden, muizen, muismatten, headsets en zelfs microfoons voor de fanatieke streamers. Na de Razer Blackwidow Ultimate 2016 en de Razer ManO’War 7.1 gaming headset is het nu tijd om eens aan de slag te gaan met de Razer Ornata Chroma.

Razer Ornata Chroma

Razer Ornata Chroma

De Razer Ornata Chroma is een toetsenbord die de nieuwe Razer Mecha-Membrane techniek gebruikt. Dit betekent dat hij aanvoelt als een membraan toetsenbord maar de voelbare klik en snelle toetsaanslag heeft van een mechanische. Het is natuurlijk heel persoonlijk welk type toetsenbord je gebruikt en Razer dacht: waarom niet beide in 1?

Zelf ben ik van de wat stillere toetsenborden terwijl anderen juist duidelijk willen horen/voelen dat zij een toets indrukken. De Razer Ornata Chroma heeft naar mijn mening het gevoel van het mechanische maar niet het geluid ervan en dat bevalt mij wel (nogmaals, dat is heel persoonlijk). Om de key features een beetje samen te vatten heb ik hier een filmpje van Razer die de Mecha-Membrane en Chroma Backlighting uitleggen.

[youtube

Razer Chroma Backlighting

Razer brengt in veel producten de Chroma Backlighting voor extra gebruikerservaring tijdens het gamen. Chrome Backlighting zorgt er voor dat je Razer accessoires (indien compatible) een reeks aan 16,8 miljoen kleuren kunnen laten zien. Denk hierbij aan kleurreeksen die bij een game horen of aan persoonlijk gemaakte kleurreeksen. Jij bepaalt hoe je accessoires extra tot leven komen.

Met Razer Synapse kan je via de cloud je accessoire-instellingen synchroniseren maar ook met elkaar laten samenwerken. Heb je je toetsenbord helemaal ingesteld met kleuren die jij leuk vind en wil je je muis en muismat ook zo hebben? Razer Synapse regelt dat voor je.
Als je de Razer Ornata Chroma voor het eerst aansluit zal hij wisselen tussen de kleuren die hij heeft. Dit verloopt heel vloeiend en merk je bijna niks van (met uitzondering van rood richting geel, ipv. soepel over te lopen wilt hij daar wel eens springen naar de volgende kleur. In het donker valt dat wel erg op).

Ik heb voor een shooter het toetsenbord even als statisch ingesteld met bepaalde highlights die ik fijn vond. De mogelijkheden zijn echt uitgebreid als het gaat om kleur instellingen. Kijk voor de grap maar even in de Chroma Workshop bij “Profiles” om te zien wat er allemaal mogelijk is. Hieronder een paar voorbeelden wat er mogelijk is met de Chroma Backlighting.

Inhoud

Bij Razer is zelfs het verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit. Dit voel je meteen als je de verpakking in je handen hebt. Het geheel voelt solide aan en het product zit er ook goed in vast. De cijfertoetsen zijn te testen terwijl de verpakking nog helemaal gesloten is dmv. een opening. Zo kan je even voelen of de nieuwe techniek van Razer je een beetje bevalt of niet.

Inhoud van de verpakking bestaat uit

 • Razer Ornata Chroma toetsenbord
 • Ergonomische handsteun
 • 2 Razer Ornata Chroma boekjes
 • 2 Razer stickers

De ergonomische handsteun is via een magneet te koppelen aan het toestenbord zodat hij niet steeds wegschuift tijdens het gamen. Ik moet zeggen dat dit fijn aanvoelt tijdens het gamen en zo je hand en pols goed ondersteunt. De USB-kabel is via gootjes aan de onderzijde van het toetsenbord te leiden naar een kant naar keuze. Naar links, rechts of gewoon naar boven.

Samenvatting

De Razer Ornata Chroma is in mijn ogen een fijne en compact toetsenbord. De bijgeleverde handsteun zie ik echt als een +1 en deze heb ik er altijd aan vast. De Chroma Backlighting zorgt voor een extra ervaring tijdens het gamen. De kleurwisseling kan bij sommige kleuren beter maar als je hem statisch hebt maakt dat niet meer uit natuurlijk. Al met al is dit een fijn toetsenbord om mee te gamen maar ook om mee te werken.

Kenmerken

 • Razer Mecha-Membrane techniek
 • Middelhoge toetsen
 • Ergonomische handsteun
 • Razer Chroma Backlighting
 • Razer Synapse
 • Volledig aanpasbare toetsen
 • Anti-ghosting functionaliteit tot 10 gelijktijdige toetsaanslagen

Waar te koop?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in