Razer ManO’War 7.1 gaming headset

Razer is geen onbekende speler in de gaming wereld. Het Amerikaanse bedrijf is vooral bij PC-gamers een vertrouwd merk en maakt al jaren kwaliteitsproducten als toetsenborden, muizen, controllers en headsets. Afgelopen dagen heb ik de Razer ManO’War 7.1 gaming headset en de BlackWidow Ultimate 2016 toetsenbord mogen testen.

Razer ManO’War 7.1

Razer ManO’War 7.1

Over de Razer BlackWidow Ultimate 2016 toetsenbord kunnen jullie binnenkort een artikel verwachten. Vandaag ga ik het over de ManO’War 7.1 headset hebben.

Ik ben nooit echt een PC-gamer geweest, mijn voorkeur ging altijd uit naar de PlayStation. Inmiddels is de onlangs gelanceerde PS4 Pro alweer mijn derde PlayStation 4 exemplaar. Tijdens een potje FIFA hou ik ervan om muziek te luisteren, maar met twee kleine kids kan je niet altijd even relax genieten van je muziek. In de avonduren als de kids slapen komt een gaming headset met goed geluid goed van pas. Met games als Call of Duty of Battlefield in combinatie met een goeie headset is het toch een totale andere game ervaring. Dat zijn belevingen die je niet kan uitleggen, je moet het gewoon voelen.

De ManO’War is een gaming headset met 7.1 Virtueel Surround Sound gemaakt door Razer. De ManO’War heeft ronde oorschelpen, uitschuifbare microfoon en een solide design. De headset is geschikt voor alle apparaten die over een 3,5mm jack-aansluiting beschikken en kan eventueel ook direct via usb gekoppeld worden.

De headset voelt stevig en tegelijk ook zwaar aan, maar als het eenmaal op je hoofd zit merk je daar niets meer van. Gelukkig maar. De ronde oorschelpen vallen volledig over je oren, waardoor je niet afgeleid kan worden door je omgeving. Als de gaming headset niet goed zit kan je het eventueel ook naar wens verstellen. De mic is uitschuifbaar en naar wens buigbaar.

Razer ManO’War 7.1

Met vrienden heb ik de microfoon van de Razer ManO’War 7.1 kunnen testen, volgens hun is het stemgeluid helder en duidelijk. Wil je even stiekem iets tegen iemand in de kamer zeggen, dan kan je eenvoudig de mute-functie inschakelen.

De ManO’War headset komt het beste tot zijn recht op de hoogste volumestanden. Dan hoor je namelijk elk kleine detail. Als het allemaal teveel voor je wordt kan je aan het scrolwieltje draaien om het wat zachter te doen.

Ik heb in het verleden de Wireless Stereo Headset van Sony gebruikt. Met de companion-app had je de mogelijkheid om je geluid helemaal naar wens aan te passen. Bij de ManO’War kan je dit enkel op de desktop doen. Dit betekent echter niet dat de ManO’War headset slecht is op een console. Al met al heeft de headset van Razer een fantastisch geluid.

De Razer ManO’War 7.1 is geen goedkope (ongeveer 135 euro) gaming headset, maar is zijn prijs echt wel waard. Een zeer solide gaming headset met fantastisch geluid. Ook voor muziek is hij uitstekend. Zit lekker op je hoofd zonder dat het na een tijdje irriteert. Met deze headset maak je je klaar voor je virtuele strijd. Als je opzoek bent naar een goeie headset is de ManO’War zeker waard om het te overwegen.

Razer ManO’War

Waar te koop?

Specs

Koptelefoon

 • Frequency response: 20 – 20,000 Hz
 • Impedance: 32 Ω ¬ at 1 kHz
 • Sensitivity (@1 kHz): 118dB
 • Input power (Max): 30 mW
 • Drivers: 50 mm, with Neodymium magnets
 • Inner ear cup diameter: 60 mm / 2.36 in
 • Connection type: 3.5mm Analog
 • Approximate weight: 332 g / 0.73 lbs

Microfoon

 • Frequency response: 100 – 10,000 Hz
 • Signal-to-noise ratio: > 55 dB
 • Sensitivity (@1 kHz): -42 ± 3 dB
 • Pick-up pattern: Unidirectional

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen