Razer BlackWidow Ultimate 2016

Razer is een Amerikaanse bedrijf dat vooral bij PC-gamers een vertrouwd merk is. Razer maakt al jaren high-end gaming producten als toetsenborden, muizen, controllers en headsets. Eerder deze maand schreven we nog een artikel over de Razer ManO’War 7.1 gaming headset. Afgelopen dagen mochten we de Razer BlackWidow Ultimate 2016 toetsenbord testen.

Razer BlackWidow Ultimate 2016

Razer BlackWidow Ultimate 2016

De BlackWidow Ultimate is een mooi stevig toetsenbord, wat een kwalitatief gevoel geeft. De toesten zijn clicky, maar het tikt niet echt zwaar. Veel lichter dan de oude toetsenborden van vroeger. Het grote verschil tussen een standaard en een mechanisch toetsenbord is de techniek die onder de toetsen zit. Bijvoorbeeld bij een mechanisch keyboard zit er een letterlijke knop onder de toetsen die je indrukt. Zodra je op de gewenste toets druk wordt de knop eronder ingedrukt, het corresponderende letter verschijnt. Dit geeft je natuurlijk het gevoel van een ouderwetse toetsenbord. Het gevoel dat je daadwerkelijk op een fysieke knop drukt.

De mat zwarte toesten van de Razer BlackWidow Ultimate 2016 voelt fijn en is gemakkelijk vlekvrij te maken met een droge doekje. De toetsen hebben een groen verlichting. Je ziet hierdoor direct dat het een gaming toetsenbord is. Je kan dit natuurlijk ook uitschakelen. Dan heb je een strak zwarte toetsenbord dat als een standaard keyboard uitziet, maar je hebt wel alle voordelen van een gaming keyboard.

Razer BlackWidow Ultimate

Met de meegeleverde software kun je bepaalde functies aan- of uitschakelen. Dit kun je daarna koppelen aan een profiel. Zo kan je onder meer de Windows-knop of de ALT+TAB combinatie uitschakelen tijdens het gamen. Voor gamers zijn dit wel praktische zaken.

Razer BlackWidow Ultimate 2016 toetsenbord beschikt over twee USB-aansluitingen en een audioport. Je kan hiermee een persoonlijke setup creëren. Denk hierbij aan een controller, headset, draadloze muis etc.

De BlackWidows Ultimate is een keyboard met een zeer goede prijs prestatie verhouding. Wat bij sommige mensen een minpuntje kan zijn is dat het nogal wat lawaai maakt, maar vind het niet echt heel super storend.

Waar te koop?

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen