Kwartaalcijfers Apple: 78,3 miljoen iPhones en 13 miljoen iPads verkocht

Apple heeft zijn kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2016 bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft afgelopen kwartaal een recordaantal iPhones verkocht, maar liefst 78,3 miljoen. Opnieuw heeft Apple minder iPads aan de man gebracht. Afgelopen kwartaal was er een daling te zien van 19 procent.

Kwartaalcijfers Apple

Kwartaalcijfers Apple

Omzet

In het vierde kwartaal van 2016 heeft Apple een omzet geboekt van maar liefst 78,4 miljard dollar. De winst kwam in het vierde kwartaal op 17,9 miljard dollar. De winst valt iets lager uit door hogere verkoopkosten en meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

iPhone

In de afgelopen drie maanden heeft het Amerikaans bedrijf 78,3 miljoen iPhones verkocht. In hetzelfde periode een jaar eerder was dit nog 75,9 miljoen iPhones. Een stijging van maar 5 procent.

iPad

Wederom heeft Apple minder iPads verkocht dan voorgaande periodes. In het laatste kwartaal van 2016 heeft het bedrijf uit Cupertino zo’n 13 miljoen exemplaren verkocht. In hetzelfde periode een jaar eerder was dit nog 16,1 miljoen iPads. Een daling van maar liefst 19 procent.

Mac

Apple heeft in de afgelopen drie maanden iets meer Macs verkocht. In de maanden oktober, november en december zijn er 5,4 miljoen Macs over de toonbank gegaan. Een kleine stijgen van 1 procent. Het record ligt op 5,7 miljoen Macs, in het derde kwartaal van 2015.

Apple Watch

Apple claimt dat er een recordaantal Apple Watches zijn verkocht. Hoeveel dat er zijn is niet bekend: het bedrijf houdt de verkoopcijfers van zijn smartwatch vooralsnog geheim. In december zei Apple-CEO Tim Cook ook al dat er in het feestdagenseizoen een recordaantal Apple Watches waren verkocht.

De omzet van de producttak overig was goed voor een omzet van 4 miljard dollar. Hieronder valt onder meer de Apple Watch, Apple TV en accessoires.

Het laatste nieuws

iPad Pro 11-inch (2020) 128GB WiFi + Cellular actie – €877,25

De jacht op de iPad Pro 11-inch (2020) kan beginnen! De iPad Pro met WiFi + Cellular kost slechts 877,25 euro bij...

Games worden gemiddeld 10 euro duurder

Games kosten al sinds 2005 een euro of zestig, maar dat gaat binnenkort veranderen. Waar films en muziek steeds duurder worden, is...

Playstation Plus 12 maanden €42,99

Verschillende retailers zijn vandaag begonnen met speciale Playstation Plus deals. Zo is een 12 maanden Playstation Plus abonnement nu al verkrijgbaar vanaf 42,99 euro.

PlayStation Plus games juli 2020 zijn live

Voor de PlayStation Plus-abonnees onder ons is het vandaag dan zover! Vanaf vandaag kunnen PS Plus bezitters aan de slag met de onderstaande gratis...

iOS 13.5.1 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone en iPad

Heb je het idee dat je iPhone- en/of iPad-batterij sneller leegloopt? Dan ben je niet alleen. Een groot aantal iOS-gebruikers klagen sinds...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox