dinsdag, mei 28, 2024
HomeComputeriPhone 11-event: Wat kunnen we allemaal verwachten?

iPhone 11-event: Wat kunnen we allemaal verwachten?

Apple organiseert op 10 september het By Innovation Only-event. Tijdens het evenement gaat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino diverse nieuwe producten aankondigen. De grote vraag is natuurlijk wat kunnen we allemaal verwachten?

Apple-event 10 september

Besturingssystemen

Een nieuwe iPhone en misschien zelfs een nieuwe iPad worden standaard geleverd met de nieuwste iOS-update. iOS 13 is inmiddels al maanden in bèta en de verwachting is dat Apple de updates de week na het event (dinsdag 17 september) uit gaat rollen.

Het Amerikaanse bedrijf brengt iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 en tvOS 13 gezamenlijk uit. De verwachting is dat macOS Catalina een week later komt, zodat de servers niet teveel belast worden.

AirPods 3, Apple Watch en Apple HomePod

Als we de laatste geruchten mogen geloven gaat Apple tijdens het evenement updates voor de Apple AirPods, Apple Watch en Apple HomePod aankondigen.

De Apple AirPods 3 zou een nieuwe design, waterbestendigheid en noise-cancelling krijgen. Ook zouden de oordopjes opgeladen kunnen worden met de iPhone 11. Hoe? Door simpel de case op de achterkant van de iPhone te leggen.

Vernieuwingen voor de Apple Watch zou met name softwarematig zijn. Eerder dit jaar werden er wel aanwijzingen in watchOS 6 gevonden voor een Apple Watch met titanium en keramiek.

Tot slot zou het Amerikaanse bedrijf werken aan een goedkopere versie van de Apple HomePod.

Apple TV Plus en Apple Arcade

Apple TV Plus is Apple’s videodienst, waarvoor het Amerikaanse bedrijf allerlei exclusieve shows en films laat maken. Apple Arcade is de gamedienst van Apple, waarmee je voor een vastbedrag per maand onbeperkt premiumgames kan spelen. Je kan het zien als een Netflix voor games.

Apple zal tijdens het evenement meer details over Apple TV Plus en Apple Arcade geven. Beide diensten zullen in het najaar beschikbaar komen.

Nieuwe Macs

Apple kondigde de nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR in juni aan. Wanneer het in de winkels komt te liggen is vooralsnog niet bekend, maar de verwachting is dat Apple dit pas tijdens een evenement in oktober gaat bekendmaken.

Naast de Mac Pro werkt Apple natuurlijk aan meerdere Macs. Er verschenen onlangs geruchten over een nieuwe 16-inch MacBook Pro. De randen rondom het scherm zouden smaller worden, waardoor de afmetingen identiek blijven maar dan met een groter scherm.

Nieuwe iPad

Apple heeft in het voorjaar de iPad Air 2019 en de iPad mini 2019 uitgebracht. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou nog de iPad 2018 willen vernieuwen met een iets groter scherm. De goedkopere iPad zou een 10,2-inch scherm krijgen.

Tot slot verwacht men dat de iPad Pro 2019 net als de nieuwe iPhones ook een drievoudige camera krijgt met betere en snellere processoren. We vermoeden net als de nieuwe Macs dat de aankondigen pas in oktober is.

iPhone 11

Waar het evenement eigenlijk om draait is de nieuwe iPhones. De toestellen worden de opvolgers van de huidige iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR.

De opvolgers van de iPhone XS (Max) krijgen naar verwachting een drievoudige camera. Een van de camera’s zou een groothoeklens zijn. Camera’s zouden alle drie tegelijkertijd een foto schieten, die met software geoptimaliseerd zou kunnen worden tot de beste foto. De opvolger van de iPhone XR krijgt naar verwachting twee camera’s.

Design van de nieuwe iPhone 11 zouden grotendeels hetzelfde blijven. De achterkant zou een meer matte afwerking krijgen in plaats van de glimmende van de huidige iPhone XS.

Ontgrendelen van de iPhones met Face ID zou volgens geruchten ook verbeterd zijn. Je gezicht zou ook gescand kunnen worden als de iPhone plat op tafel ligt. Een nieuwe toestel krijgt natuurlijk ook een nieuwe krachtigere processor.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments