HomeGadgetsZo kun je het beste een screen protector aanbrengen

Zo kun je het beste een screen protector aanbrengen

We willen onze smartphone natuurlijk zo goed mogelijk behouden. Een hoesje voorkomt grootste gedeelte van de schade. Wat er dan nog overblijft is het beeldscherm. Naast een hoesje is het raadzaam om je smartphone ook te beschermen met een screen protector. Een kras of barst in het scherm is sneller gebeurd dan je denkt. Hoe vaak zie je niet iemand met een gebarsten scherm? Door een screenprotector te gebruiken geef je je telefoon extra bescherming en kun je langer van je telefoon blijven genieten.

Screen protector aanbrengen

Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbrengen van een screen protector is in theorie makkelijk, maar het blijkt een hele kunst te zijn om luchtbellen onder de protector te voorkomen. Heb je je huidige verpest? Dan kan je bij GsmPunt screen protectors kopen. Een screen protector in combinatie met een hoesje behoudt je smartphone zo goed als nieuw en verliest na verloop van tijd niet veel van zijn waarde.

Verschillende screen protectors

Er bestaan drie soorten screen protectors. tempered glass, liquid glass en plastic folie. Deze soorten zijn ook nog eens in verschillende klassen onder te verdelen. Als je bijvoorbeeld een onzichtbare screen protector wilt, dan neem je liquid glass of plastic folie. Als je voor bescherming kiest dan ga je voor een tempered glass.

Het aanbrengen van een tempered glass screen protector is vrij simpel, omdat de kans erg klein is dat er bubbeltjes op het scherm verschijnen. Bij plastic folie moet het scherm vrij zijn van elk stofje of vuiltje. Hoe je het beste een screen protector kunt aanbrengen leggen wij hieronder stapsgewijs uit.

Voorbereidingen

Was je handen goed voordat je de screenprotector uitpakt. Zo voorkom je dat er vet, vuil of vingerafdrukken op de screen protector of beeldscherm komt. Als je een hoesje gebruikt, is het verstandig om deze tijdelijk te verwijderen.

Schoonmaken

Nu je handen vuil- en vetvrij zijn kan je de screenprotector uitpakken. Naast de screenprotector zelf bevat de verpakking ook een alcoholdoekje en een droogdoekje. Maak het beeldscherm goed schoon met het alcoholdoekje. Let hierbij extra op dat er geen stof of vingerafdrukken achterblijven.

Haal nu het droogdoekje uit de verpakking en maak hiermee het beeldscherm van je smartphone goed droog. Let hierbij extra op dat er geen vocht achterblijft. De screen protector hecht namelijk minder op vochtige ondergrond.

Mocht er nog stofdeeltjes achterblijven, dan kan je dit verwijderen met de meegeleverde stickertjes.

Uitpakken

Nu je beeldscherm helemaal schoon en stofvrij is kan je de screen protector uit de verpakking halen. Haal de beschermfolie van de screenprotector af. Let wel op dat je de zijde welke op het scherm komt niet aanraakt met je vingers. Pak het voorzichtig vast aan de uiterste randen!

Positioneren en plaatsen

Positioneer de screen protector op het midden van uw scherm. Tip: gebruik de uitsparingen voor bijvoorbeeld de home-button of luidspreker als referentiepunt.

Is de screenprotector goed gecentreerd? Laat deze dan langzaam zakken op het scherm. Druk nu zachtjes op de screen protector zodat het gaat hechten op het scherm.

Er kunnen hier en daar wat kleine luchtbellen zichtbaar zijn. Deze kan je naar de zijkanten toe wegmasseren. Kleine luchtbellen gaan meestal ook vanzelf binnen 24 uur weg.

Een screen protector aanbrengen kan natuurlijk ook verkeerd gaan. Plastic folies kan je meestal niet meer hergebruiken. Tempered glass kan je gelukkig wel nog een keertje proberen. Wel moet je het scherm opnieuw reinigen.

Mobiele versie afsluiten