zaterdag, mei 18, 2024
HomeSmartphoneDe 3 nieuwe iPhones voor je op een rijtje

De 3 nieuwe iPhones voor je op een rijtje

Op een speciaal persevenement in Amerika heeft Apple drie nieuwe iPhones; de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd. Met de bijzondere iPhone X staat de fabrikant stil bij de tiende verjaardag van de iPhone. Tegelijkertijd is de iPhone X Apple’s visie op de toekomst van de smartphone. De nieuwe iPhone heeft een vernieuwd ontwerp en indrukwekkende extra’s. Maak kennis met de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus!

Drie nieuwe iPhones

iPhone X: vernieuwd ontwerp met superdunne randen

Tijdens het evenement werd duidelijk dat de iPhone X geruchten over het ontwerp klopten. Zo zijn de randen rondom het scherm super dun. Daardoor is de iPhone X niet groter dan andere iPhones, maar heeft hij wél een veel groter 5,8-inch scherm. Verder is de startknop onderaan het scherm verdwenen. Dankzij deze vernieuwingen ziet de iPhone X eruit alsof hij uit de toekomst komt.

Nieuwe iPhone KPN
Bron: KPN

Verbeterd scherm met nieuwe technologie

Naast het vernieuwde ontwerp is het scherm één van de paradepaartjes van de nieuwe iPhone. Het vrijwel randloze display is 5,8 inch groot en heeft een hoge schermresolutie van 2436×1125 pixels. Geen iPhone die ooit een hogere schermresolutie had. Hierdoor is dus elk mailtje, appje en berichtje sowieso superscherp zichtbaar.

En toch is dat niet de grootste vernieuwing aan het scherm. De iPhone X heeft namelijk een primeur en dat is de Super Retina-schermtechnologie. Apple gebruikt hiervoor het OLED-schermtype. Andere iPhones hebben LCD-displays. Het voordeel van OLED is dat het een stuk helderder is en dat het kleurcontrast beter is. De verwachtingen zijn dan ook hoog qua schermprestaties van de iPhone!

Face ID: geavanceerde gezichtsherkenning

De iPhone X is het eerste apparaat met Face ID. Dit is Apple’s nieuwe telefoonbeveiliging, waarmee je door middel van een gezichtsscan je telefoon ontgrendelt. Hiervoor zitten er aan de voorkant van de telefoon allerlei slimme sensoren, waaronder een camera en een infraroodcamera. Deze sensoren zorgen ervoor dat je alleen met jouw gezicht de telefoon ontgrendelt. Ook als het donker is. Met een foto of een vermomming is dat niet mogelijk. Face ID is daarmee Apple’s beste telefoonbeveiliging ooit.

Bijzondere camera’s

Over de mogelijke camera’s van de iPhone X is al veel gezegd en geschreven. Dinsdagavond kwam daar dan eindelijk meer duidelijkheid over. Aan de achterkant van de telefoon zit inderdaad een dubbele camera. Hierbij zitten de twee lenzen onder elkaar, wat nieuw is. Ze maken allebei foto’s in 12 megapixel, zowel de gewone lens als de groothoeklens. Nieuw is dat je met 60 frames per seconde in 4K kunt filmen, wat voor een veel vloeiender beeld zorgt.

Daarnaast biedt de iPhone X-camera nieuwe, geavanceerde Augmented Reality mogelijkheden. Je kunt onder andere van de keukentafel een ‘oorlogsgebied’ maken. Een vredelievendere mogelijkheid is om de camera buiten in het donker naar de hemel te richten. Een Augmented Reality-app toont je dan op het scherm waar welke sterrenbeelden te zien zijn.

De selfiecamera, die aan de voorkant van de telefoon zit, maakt 7-megapixelfoto’s. Deze heeft een nieuwe Portret-modus waarbij je de belichting zelf vooraf kunt aanpassen. Het resultaat? Een selfie die écht past bij de omgeving waarin jij je bevindt!

Opslaggeheugen en kleuren van de iPhone X

De Apple iPhone X heeft een nieuwe processor. Dit is de Apple A11 Bionic, de meest krachtige smartphoneprocessor van Apple ooit. Hij heeft zes kernen die het rekenwerk doen en is volgens Apple zowel zuiniger als krachtiger dan de processor van de iPhone 7. Het mag daarom geen verrassing heten dat de iPhone X een snelheidsduivel is. Je kunt kiezen uit 64 GB en 256 GB-opslaggeheugen en uit de kleuren space grey en zilver. Verder is ‘ie stof- en waterdicht én kun je ‘m draadloos opladen!

Nieuwe iPhones

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple kondigde naast de iPhone X nóg twee nieuwe iPhones aan, de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Dit zijn de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ze lijken veel op hun voorgangers en hebben ook hetzelfde schermformaat. Onder het scherm zit ‘gewoon’ nog de startknop. Grote vernieuwing qua ontwerp? De glazen voor- en achterkant, waardoor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus er nét wat flitsender uitzien!

Verder hebben de twee telefoons dezelfde krachtige A11 Bionic-processor die ook in de iPhone X zit. De camera’s bieden dezelfde Augmented Reality-mogelijkheden, al verschillen de camera’s wel een beetje. De iPhone 8 heeft een camera met één lens en de iPhone 8 Plus heeft aan de achterkant twee lenzen. Dit heeft de iPhone X ook, maar bij de iPhone 8 Plus staan ze niet onder, maar naast elkaar.

Je hebt keuze uit drie kleuren: space grey, zilver en het nieuwe gold finish. Verder kun je kiezen tussen 64 GB en 256 GB-opslaggeheugen.

Wanneer zijn de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X te koop?

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf 15 september voor te bestellen en vanaf 22 september verkrijgbaar. Vanaf 27 oktober kun je ook de iPhone X voorbestellen. Deze telefoon is vanaf 3 november leverbaar. Houd deze pagina goed in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je krijgt direct een melding als de iPhone X te koop is bij KPN! Welke nieuwe iPhone ga jij kopen?

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments