woensdag, juli 17, 2024
HomeSmartphonePrepaid naar Sim Only: wanneer het tijd is om over te stappen

Prepaid naar Sim Only: wanneer het tijd is om over te stappen

Heb je al een tijdje in je hoofd dat je wil stappen van Prepaid naar Sim Only? Wat is nou het verschil? Hierbij enkele scenario’s om te weten of dit het juiste moment is om over te stappen van Prepaid naar Sim Only.

Prepaid naar Sim Only

Scenario 1: een regelmatige beller

Je belt een paar keer per week met je ouders of vrienden. Waarschijnlijk is Sim Only dan voordeliger dan Prepaid. Bij de meeste providers is het minuuttarief bij een Sim Only bundel goedkoper dan het vaste Prepaid tarief. Soms is het verschil erg groot zoals bij Simyo. Daar betaal je voor een minuut bellen met Prepaid tien cent en bij Sim Only is het binnen de kleinste bundel al zeven cent.

Scenario 2: vaak en snel internetten

Ben je altijd bereikbaar via Whatsapp, check je vaak berichten en filmpjes op Facebook en je bent helemaal op de hoogte van de laatste YouTube video’s? Dan kan je ongemerkt toch 1 GB per maand aan mobiele data verbruiken. In deze situatie is Sim Only voordeliger dan Prepaid. Daarnaast heb je met Sim Only vaak gratis 4G, terwijl dat met Prepaid dat niet het geval is. Dat betekent nog eens veel sneller internetten!

Scenario 3: je wilt flexibel zijn qua abonnement

Bij Prepaid is het voordeel dat niet vastzit aan een provider. Maar… tegenwoordig is Sim Only ook maandelijks opzegbaar. Je hebt dan ook nog eens de mogelijkheid om de bundels maandelijks aan te passen, zo heb je altijd een abonnement dat bij je past. Daarnaast verandert je nummer ook niet. Nummerbehoud wordt gratis door je providers geregeld. Handig, want dan hoef je niet iedereen een berichtje te sturen met je nummerwijziging.

Prepaid naar Sim Only overstappen?

Ben je overtuigd na het leven van dit artikel dat je wil overstappen van Prepaid naar Sim Only? Blijf je bij je huidige provider, dan betaal je meestal geen aansluitkosten. Op het Simyo Blog lees je meer informatie met betrekking tot het overstappen van Prepaid naar Sim Only. Het is makkelijker dan je denkt. Je Prepaid tegoed verdwijnt niet als je overstapt naar sim only. Sommige providers storten het bedrag dat nog op je prepaid kaart staat, terug op je rekening. Sommige providers verrekenen het zelfs met je eerste Sim Only factuur.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments