Apple introduceert iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Apple heeft vandaag tijdens het media-evenement twee nieuwe iPhones aangekondigd; de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Beide nieuwe iPhones zijn voorzien van een groter scherm.

Apple iPhone 6 - iPhone 6 Plus

De iPhone 6 heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1337 bij 750 pixels. De iPhone 6 Plus heeft een 5,5-inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Zoals we al hadden verwacht is het scherm niet van saffierglas. Beide iPhones zullen in de kleuren zilver, grijs en goud verschijnen.

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus is dunner dan zijn voorganger, de iPhone 5S. De iPhone 6 is 6,8mm dik en de iPhone 6 Plus is 7,1mm dik. De huidige iPhone 5S is 7,6mm dik.

Apps hoeven niet speciaal geschaald te worden voor het grotere scherm van de iPhone 6. Apple heeft in iOS 8 een speciaal feature toevoegt, waardoor apps automatisch worden opgeschaald. Hierdoor krijg je geen zwarte balken aan de onder- en bovenkant van het scherm.

Beide iPhone 6’en zijn voorzien van Apple’s tweede generatie 64-bits A8-processor. Apple claimt dat de A8-processor 20 procent sneller is dan de huidige A7-processor. Ook zouden graphics in games 50 procent sneller laden.

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn ook voorzien van de nieuwe M8-coprocessor. Deze gebruikt de bewegingssensoren van je iOS-apparaat om je activiteiten in de gaten te houden. Zo weet je iPhone bijvoorbeeld wanneer je fiets of rent.

Apple heeft beide nieuwe iPhones uitgerust met hetzelfde 8-megapixel camera van de iPhone 5S. De vernieuwing zit hem in de nieuwe iSight-sensor. Deze kan twee keer sneller scherpstellen en gezichten sneller detecteren. Wel hebben Panoramafoto’s een resolutie van maar liefst 43-megapixel.

Tot slot hebben beide iPhones een verbeterde LTE-antennes, waarmee 4G-snelheden tot 150Mbps behaald kunnen worden. Ook ondersteunt de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus VoLTE, Voice over LTE.

Apple heeft helaas de adviesprijs van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet bekendgemaakt. Betekend dit dat het erg duur wordt? We zullen het binnenkort wel horen.

In de Verenigde Staten is de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vanaf 12 september te pre-orderen. Beide iPhones zullen dan vanaf 19 september verkrijgbaar zijn.

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus zijn vanaf 26 september verkrijgbaar in Nederland. De iPhone 6 heeft een vanaf prijs van 699 euro en de iPhone 6 Plus heeft een vanaf prijs van 799 euro. Bekijk via deze link alle iPhone 6 prijzen.

https://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM

https://www.youtube.com/watch?v=RS5mzvqWM-c

https://www.youtube.com/watch?v=-ZrfXDeLBTU

https://www.youtube.com/watch?v=SHPACRa6Vq8

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen