‘Samsung Galaxy S5 Active komt binnenkort naar Europa’

De Samsung Galaxy S5 Active is sinds mei verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De Amerikaanse telecomprovider AT&T had een exclusieve deal gesloten met Samsung, volgens anonieme bronnen van het doorgaans betrouwbare website SamMobile verloopt de exclusiviteit binnenkort.

Galaxy S5 Active

Volgens de bronnen zou Samsung na de exclusiviteit deal de stevigere Galaxy S5 Active in Europa willen lanceren voor 629 euro.

De Galaxy S5 Active is qua hardware identiek als de huidige Galaxy S5. Zo hebben beide toestel een 5,1-inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap een 2,5GHz Quad-Core Snapdragon 801-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Zowel de Samsung Galaxy S5 als de Galaxy S5 Active beschikken over een IP67-certificering, dit houdt in dat het toestel water- en stofdicht is. Ook de camera en andere specs zijn ongewijzigd.

Het grote verschil is terug te vinden aan de behuizing. Zo heeft de Galaxy S5 Active fysieke knoppen en een dikkere rand. Ook heeft de S5 Active een Activity-app waarmee gebruikers hun activiteiten kunnen bijhouden.

Samsung zelfs heeft nog niets officieels naar buiten gebruiken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen