iWatch krijgt eigen App Store

We hebben ruim twee jaar moeten doen met geruchten over een smartwatch van Apple, die beter bekendstaat als de iWatch. De langverwachte iWatch wordt morgen 9 september hoogstwaarschijnlijk aangekondigd.

iWatch Renderings

Volgens het doorgaans betrouwbare website 9to5mac krijgt de iWatch een eigen App Store. Grote ontwikkelaars zouden inmiddels toegang hebben gekregen tot de development kit waarmee apps voor de iWatch gemaakt kunnen worden.

Betrouwbare bronnen van de site melden dat onder meer Facebook toegang heeft gekregen tot de iWatch development kit. Ook zouden andere grote sociale netwerken en diensten werken aan een iWatch-app.

De iWatch zou in twee smaken komen; een versie met 1,4-inch scherm en een andere variant met een schermformaat van 1,5-inch. De iWatch zou over 8GB aan opslagruimte beschikken en 512MB RAM-geheugen. De smartwatch van Apple zou op een aangepast versie van iOS 8 draaien.

Dinsdag 9 september om 19:00 uur Nederlandse begint het Apple-evenement. Naar verwachting zal Apple naast de iWatch twee varianten van de iPhone 6 aankondigingen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen