Motorola onthult Moto G- en Moto X-smartphone

Naast de Moto 360-smartwatch heeft Motorola vandaag ook twee nieuwe smartphones aangekondigd; de Moto G (2014) en de Moto X (2014). De smartphones zijn vanaf september en oktober verkrijgbaar.

Motorola Moto X

Motorola Moto X

De vernieuwde Moto X beschikt over een 5,2-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap een 2.5GHz Quad-Core Snapdragon 801-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Het toestel heeft een aluminium rand, beschikt in een 16GB en 32GB uitvoering en 2300 mAh accucapaciteit. Aan de achterkant van de Moto X zit een 13-megapixel camera en aan de voorkant een 2-megapixel camera. Er is geen mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een microSD-kaart.

De Motorola Moto X is vanaf oktober verkrijgbaar in Nederland en heeft een adviesprijs van 549 euro.

Motorola Moto G

De Moto G is een kleinere broertje van de Moto X en is hierdoor iets kleiner en goedkoper. De vernieuwde Moto G beschikt over een 5-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap een 1.2GHz Snapdragon 400-processor en 1GB aan werkgeheugen.

Het toestel is qua design bijna identiek aan zijn voorganger, het verschil zit hem in de twee opvallende speakers die boven en onder het scherm zitten.

De Moto G komt in twee uitvoering; 8GB en een 16GB-versie. Er is wel een mogelijkheid om dit uit te breiden met een microSD-kaart. Aan de achterkant van de Moto G zit een 8-megapixel camera en aan de voorkant een 2-megapixel camera.

De nieuwe Moto G is vanaf medio september verkrijgbaar in Nederland en heeft een adviesprijs van 189 euro.

Motorola Moto G

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen