iPhone 5S en iPhone 5C breken verkooprecord

Afgelopen vrijdag begon de officiële verkoop van de iPhone 5S en iPhone 5C in onder meer de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en Verenigd Koninkrijk. Apple heeft laten weten dat de iPhone 5S en iPhone 5S in hun eerste weekend de verkooprecord van alle voorgaande iPhones heeft verbroken. Van beide iPhones zijn er afgelopen weekend meer dan 9 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Het is voor het eerst dat Apple twee nieuwe iPhones gelijktijdig lanceert. Dit jaar zat China ook bij de eerste wave van releaselanden. We gaan ervan uit dat de Chinese markt Apple een grote boost heeft gegeven in de verkopen. Apple heeft helaas niet bekend gemaakt welk van de twee nieuwe iPhones meer heeft verkocht. Tijdens de pre-order fase was de iPhone 5C voorraad wel heel snel uitverkocht. We verwachten hierdoor ook dat de iPhone 5C populairder is.

Apple heeft nog steeds niet de Nederlandse releasedatum van de iPhone 5C en de iPhone 5S bekend gemaakt. Om je een ongeveer een idee te geven van de Nederlandse release hebben we een aparte artikel geschreven, zie: Wanneer komt de iPhone 5S en iPhone 5C uit in Nederland?

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen