Samsung onthult Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge

Samsung heeft vandaag tijdens het Unpacked 2014 Episode 2-evenement in Berlijn de Galaxy Note 4 en de Galaxy Note Edge aangekondigd. Beide nieuwe Galaxy Note phablets draaien op een 2,7GHz Quad-Core processor en beschikken over 3GB aan werkgeheugen.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 beschikt over een 5,7-inch QHD-scherm met een zeer hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap een Quad-Core processor dat geklokt is op 2,7GHz en 3GB aan werkgeheugen.

Samsung heeft het uiterlijk van de Note 4 veranderd met een metalen frame. Aan de achterkant heeft het toestel nog steeds hetzelfde leerachtige materiaal. De Galaxy Note 4 verschijnt in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink.

Aan de achterkant heeft de Samsung Galaxy Note 4 een 16-megapixel camera en aan de voorkant is er een 3,7-megapixel camera aanwezig. Volgens Samsung zal deze camera minder last hebben van trillende handen.

Verder heeft de Note 4 standaard 32GB aan opslagruimte en is deze uit te breiden met een microSD-kaartje. De accucapaciteit bedraagt 3220 mAh, dit is bijna hetzelfde als zijn voorganger. Wel zegt Samsung dat het opladen nu veel sneller gaat. De batterij van de Galaxy Note 4 zou binnen 30 minuten met 50 procent worden opgeladen.

Tot slot beschikt de Galaxy Note 4 net zoals de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner, alleen zou dit een verbeterde versie zijn, al is niet duidelijk op welke manier. De Note 4 heeft ook een UV-sensor en een Samsungs S-Pen.

De Samsung Galaxy Note 4 is vanaf begin oktober te koop in onder meer Nederland en heeft een adviesprijs van 799 euro.

Samsung Galaxy Note Edge

Naast de standaard Galaxy Note 4 heeft Samsung vandaag ook een aangepaste variant met aan de zijkant een gebogen scherm aangekondigd. Het gebogen deel van het scherm werkt onder meer als notificatiebalk.

De Galaxy Note Edge is qua specificaties identiek als de Note 4. Het grote verschil tussen de twee is dat de Note Edge een gebogen rand heeft en hij is ook 0,1-inch kleiner, wat neer komt op 5,6-inch.

Het gebogen deel van het scherm werkt onder meer als notificatiebalk. Ook is het mogelijk om sneller apps te openen via dit gedeelte van het scherm.

Helaas verschijnt de Galaxy Note Edge voorlopig niet in Nederland.

Naast de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge heeft Samsung vandaag ook de Gear VR, een Virtual Reality-bril, aangekondigd

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen