Vingerafdrukscanner van iPhone 5S makkelijk te manipuleren

Apple stelde dat de Touch ID van de nieuwe iPhone 5S veel veiliger was dan de vingerafdrukscanner van derden. De Duitse hackers groep Chaos Computer Club heeft ontdekt dat dit niet het geval was. In de praktijk heeft Apple de sensor alleen maar uitgerust met een hogere resolutie, meer ook niet.

De hackers hebben een oude techniek uit de kast gehaald om de Touch ID van Apple te omzeilen. Deze techniek werd eerder ook toegepast om vingerafdrukscanner van andere fabrikanten te manipuleren.

Om de Touch ID te kunnen manipuleren werd er eerst een hogere resolutie foto van een vingerafdruk op een glazen oppervlak gemaakt. Deze foto wordt daarna met een laserprinter met aangepaste instellingen geprint. Daarna wordt er vloeistof over de geprinte vingerafdruk gesmeerd, na het drogen kan het gebruikt worden om de iPhone 5S te ontgrendelen.

De hackers willen op deze manier laten zien dat er geen vingerafdrukken moeten worden gebruikt om iets te beveiligen. Je laat namelijk overal je vingerafdrukken achter, en het is gemakkelijk om iemands vingerafdrukken te misbruiken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen