‘Nieuwe Nexus-smartphone heet Nexus X’

Volgens eerdere geruchten werken Google en Motorola samen aan de aankomende Nexus-smartphone. Het doorgaans betrouwbare website Phone Arena heeft van anonieme bronnen te horen gekregen dat het toestel Nexus X zal heten.

Google Nexus 6

De zoekgigant en Motorola zouden de naam Nexus 6 willen vermijden. Bij Motorola wordt de naam Nexus X al intern gebruikt, maar het toestel zou zeer waarschijnlijk ook officieel zo gaan heten.

Men verwachtte dat het toestel Nexus 6 zou gaan heten, omdat het alweer de zesde Nexus-toestel is. Google en Motorola zouden de naam echter willen vermijden, omdat deze naam al wordt gebruikt in een sciencefictionroman van de Amerikaanse auteur Philip K. Dick. Het boek diende als basis voor de film Blade Runner, waarvan het eerste script dezelfde titel droeg.

Als we de geruchten mogen geloven wil Google de Nexus 6 eind oktober of begin november lanceren. Het toestel zou voorzien zijn van een 5,2-inch scherm met een QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels en de nieuwste Snapdragon 805-processor van chipfabrikant Qualcomm.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen