‘Microsoft brengt Windows 9 uit op 30 september’

Het doorgaans betrouwbare Amerikaanse website The Verge heeft van anonieme bronnen vernomen dat Microsoft de opvolger van Windows 8 op 30 september tijdens een persbijeenkomst gaat presenteren. Waarschijnlijk wordt dan een preview versie van Windows 9 beschikbaar gesteld.

Windows 9

Er gaan al lange tijden geruchten over een aankondiging van Windows 9, codenaam Threshold, in september. Een exacte datum was echter niet bekend.

Satya Nadella, CEO van Microsoft, maakte eerder al tijdens een gesprek met investeerders bekend dat Windows en Windows Phone samengevoegd zullen worden tot één systeem. De tablet-, smartphone- en desktop zullen vanaf Windows 9 verder gaan als één besturingssysteem.

Naast de samenvoeging zou er ook een betere integratie van het Metro-interface plaats moeten vinden en een nieuwe startmenu.

Als we de geruchten mogen geloven zal Microsoft eind september of begin oktober een ontwikkellaarsversie van Windows 9 vrijgegeven. De final versie van Windows 9 wordt in het voorjaar van 2015 verwacht.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen