Zelfs Sony begrijpt niet waarom de PS4 zo goed verkoopt

Tijdens gamesbeurs GamesCom maakte Sony bekend dat er inmiddels meer dan 10 miljoen PlayStation 4 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Hiermee is de PS4 succesvoller dan Sony ooit had kunnen dromen.

PS4

Shusei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview tegenover Eurogamer gezegd dat hij niet snapt waarom er zoveel PlayStation 4 consoles worden verkocht en dat dit misschien slecht kan uitpakken voor hun toekomst.

Het Japanse tech-gigant wil daarom graag weten wie er een PlayStation 4 koopt, waarom en wat ze ermee doen. Het marketingteam van Sony is de afgelopen tijd druk bezig geweest met een onderzoek onder de PS4 kopers. Uit het onderzoek is gebleken dat veel nieuwe PlayStation 4 kopers eerder nog nooit een gameconsole in huis hadden.

Dit is natuurlijk super nieuws voor Sony. Ze hebben nu een geheel nieuwe doelgroep te pakken, en dat hadden ze niet verwacht. Misschien dat dat een opluchting is voor Yoshida. De hardcore gamers beschikken nog niet over een PS4, maar ze zullen waarschijnlijk met de tijd overstappen naar een next-gen console. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor Sony.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen