Samsung Galaxy S5 – USB 3.0 kabel

Samsung lanceerde medio april zijn nieuwste vlaggenschip, de Galaxy S5. Het toestel beschikt over een 5,1-inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, en dat geeft een pixeldichtheid van 432ppi. Onder de motorkap beschikt de Galaxy S5 een 2,5 GHz Snapdragon 801-processor van chipfabrikant Qualcomm.

USB 3.0

De Samsung Galaxy S5 heeft een IP67-certificering, dit houdt in dat het toestel spatwaterdicht is. Om aan de certificering te kunnen voldoen heeft Samsung de binnenzijde van de achterkant voorzien van een rubberen rand en de USB-aansluiting dichtgegooid met een klepje, zodat alles waterdicht wordt afgesloten.

Achter dit plastic klepje zit een USB-aansluiting, waarmee je het toestel onder meer kan opladen en aan kan sluiten op je computer. Naast de standaard microUSB-aansluiting beschikt de Galaxy S5 ook over een USB 3.0-aansluiting.

De speciale USB 3.0-aansluiting zorgt voor een kortere laadtijd, maar is ook nog eens sneller in dataoverdracht. Zo kun je met deze speciale aansluiting nu nog sneller films, muziek, foto’s en documenten overzetten van je computer naar je smartphone of andersom. Dit is natuurlijk erg handig.

Helaas levert Samsung een standaard microUSB-kabel met de Galaxy S5. Terwijl Galaxy Note 3 gebruikers wel standaard een USB 3.0-kabel erbij krijgen.

Omdat ik regelmatig grote bestanden naar mijn Galaxy S5 kopieer heb ik een USB 3.0 kabel en een adapter aangeschaft via MobileFun.nl voor 25,49 euro. Dat het ook nog eens sneller oplaad is mooi meegenomen. Ik was eigenlijk best verbaasd van de snelheid van het opladen. Normaal doet mijn standaard meegeleverde USB 2.0 kabel twee á drie uurtjes om mijn Galaxy S5 volledig op te laden. Met de originele USB 3.0 kabel van Samsung was mijn Galaxy S5 in een kleine uurtje volledig opgeladen.

Naast het feit dat je met een USB 3.0 kabel sneller je toestel oplaad kan je ook veel sneller data overzetten naar een computer. Zo ondersteunt een USB 3.0 kavel snelheden van 4GB per seconden, dit wil zeggen dat je video’s, foto’s, muziek en documenten kan overzetten naar je telefoon in kwestie van seconden in plaats van minuten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen