PlayStation TV vanaf 14 november verkrijgbaar in Europa

Sinds eind vorig jaar is de PlayStation Vita TV verkrijgbaar in Japan en andere Aziatische landen. Tot heden wisten we niet zeker of de PS Vita TV überhaupt nog in Europa zou verschijnen.

PlayStation TV

Vandaag heeft Sony tijdens GamesCom, de grootste gamesbeurs ter wereld, bekendgemaakt dat de PlayStation TV toch naar Europa komt. In Europa heet de settopbox met game- en streamingfunctionaliteit PlayStation TV en ligt het vanaf 14 november in de winkelschappen.

De PlayStation TV is vanaf 14 november verkrijgbaar in onder meer Nederland voor 99 euro. Ook krijg je drie digitale games gratis erbij.

Met een PlayStation TV kun je oude PlayStation 1 (PSX) , PlayStation Portable (PSP) en PS Vita games afspelen zonder de bijbehorende console. Het gaat om een kleine settopbox waarmee games gespeeld kunnen worden op de televisie en waar games van de PlayStation 4 naartoe gestreamd kunnen worden.

De PS TV bevat geen CD-speler, de gebruiker dient dus een digitale versie van de games te hebben. Om te kunnen gamen met de PS TV heb je ook een DualShock-controller nodig, dit is hetzelfde als die van de PlayStation 3. Naast games kan de PlayStation TV ook gebruikt worden voor video- en muziekservices zoals Hulu, Netflix en Sony Unlimited.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen