Google gaat beveiligde websites belonen in zijn zoekresultaten

Het wordt steeds gevaarlijker op het internet, talloze grote websites zijn in het verleden dupe geworden van hackers. Zoals Adobe, PlayStationoverheidssitesantivirussoftwarebedrijf Avira, WhatsApp en nog veel meer.

https

Om webmasters te motiveren om hun sites goed te beveiligen wil Google binnenkort sites die gebruik maken van een beveiligde https-verbinding belonen met een hogere plaatst in de zoekresultaten. Een beveiligde https-verbinding maakte het aftappen van data door derden een stuk lastiger dan bij een normale http-verbinding.

Andere factoren zoals de kwaliteit van de content spelen sowieso nog een belangrijkere rol om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Nu heeft een beveiligde websites nog maar een kleine invloed op de zoekresultaten, maar in de toekomst wil de zoekgigant beveiligde https-verbindingen een grotere rol laten spelen bij het bepalen van de positie in de zoekresultaten.

Ook wij van Techmania.nl zijn sinds kort bezig met het testen van een beveiligde https-verbinding. Naast de standaard http-verbinding is Techmania.nl ook bereikbaar via de beveiligde https-verbinding: https://www.techmania.nl

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen