Home Gadgets Bellen met een vergrendelde iPhone door nieuwe bug in iOS 7

Bellen met een vergrendelde iPhone door nieuwe bug in iOS 7

0

Vanwege een nieuwe bug in iOS 7 is het mogelijk om te bellen met een iPhone met een wachtwoord. Het is met een eenvoudig trucje mogelijk om te bellen terwijl de iPhone vergrendeld is. Het is de bedoeling dat alleen noodnummers bereikbaar zijn als het toestel vergrendeld is, maar Forbes kwam erachter dat gewoon alle nummers te bellen zijn.

Door van het lockscherm naar de noodoproep functie te gaan, is het mogelijk welk nummer dan ook te bellen zonder uitzondering van internationale nummers. Door het nummer in te voeren en achterelkaar op de beltoets te drukken is dit te doen. Hierna krijg je een zwart opstartscherm te zien met het Apple logo, maar de iPhone zal toch verbinding maken.

Enkele dagen terug was er al een lek ontdekt in de nieuwe iOS 7. Bij deze lek was het mogelijk toegang te krijgen tot alle foto’s in een iPhone terwijl deze vergrendeld is. Apple heeft bij die bug gemeld met een oplossing te komen. Door deze bugs zal het waarschijnlijk niet lang duren tot een vervolg update van iOS 7 zal uitkomen.

De stappen die gemaakt moeten worden:

Mobiele versie afsluiten