Nieuwe Lenovo ultrabooks worden 20% dunner

De Chinese computerfabrikant Lenovo heeft drie nieuwe ultrabooks aangekondigd die maar liefst 20 procent dunner zijn dan hun voorgangers. Daarnaast heeft Lenovo ook de batterijduur aardig verhoogd. Zo is er een mogelijkheid om een externe batterij aan te sluiten op de Thinkpad T440 en Thinkpad T440s, waarmee een accuduur van 17 uur bereikt kan worden.

De Lenovo ThinkPad T440 en T440s hebben beide een 14-inch Full-HD scherm en de optie om een touchscreen toe te voegen. De Lenovo ThinkPad X240 heeft een iets kleiner Full-HD display van 12,5-inch, en de optie om een touchscreen toe te voegen.

Lenovo heeft alle drie de ultrabooks voorzien van een grotere touchpad. Volgens Lenovo kan er zo beter gebruikt worden gemaakt van de veegbewegingen in Windows 8. De muisknoppen heeft Lenovo in het touchpad verwerkt.

De ThinkPad T440 is verkrijgbaar met een Intel Haswell i5-processors. De ThinkPad T440s en de ThinkPad X240 zijn beide verkrijgbaar met maximaal een Intel Hasweel i7-processor. Over de prijzen heeft de Chinese computerfabrikant nog niks bekend gemaakt, wel zijn de drie ultrabooks vanaf oktober verkrijgbaar.

Lenovo Thinkpad T440S
Lenovo Thinkpad T440S

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen