BlackBerry trekt BBM voor iOS en Android terug

BlackBerry heeft aangegeven dat het nog een beetje gaat wachten tot BBM definitief wordt uitgebracht voor iOS en Android. Vannacht zou BlackBerry Messenger verkrijgbaar zijn in de Nederlandse App Store en Google Play, maar door enkele probleempjes is de uitrol van BBM stopgezet. Gisteravond was BBM al verkrijgbaar in de App Store van Google Play, maar die is nu ook weggehaald.

Meerdere nep-BBM apps bestormden de Play Store, waardoor BlackBerry met een dilemma zat ze eerst te verwijderen of de echte BBM toch uit te brengen. Terwijl BlackBerry dit probleem probeerde oplossen bleek er een echte versie van de BBM uitgelekt te zijn in de Play Store. Deze lek zou serverproblemen hebben veroorzaakt. Binnen 8 uur tijd zouden al 1,1 miljoen Android gebruikers deze versie gedownload hebben. Jammer genoeg voor BlackBerry konden hun servers de berichtenstroom niet aan.

Het is een slechte week voor BlackBerry, het Canadese bedrijf heeft eerder deze week gemeld 40% van de werkkrachten te bezuinigen. Het is nog niet duidelijk wanneer BBM voor de beide OS systemen uit zal komen. Op de website BBM kan je je aanmelden voor updates over de BlackBerry Messenger app op Android en iOS.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen