Review: LG G3 Quick Circle Case

0
8613

LG heeft samen met de LG G3 ook de LG G3 Quick Circle Case uitgebracht. Wat maakt deze case anders dan zijn voorganger de LG G2 QuickWindow Case? Hij is interactiever in het dagelijks gebruik. Voor de release heeft LG een ontwikkelaars kit uitgebracht zodat er extra apps en opties gemaakt kunnen worden, meer daarover lees je hieronder.

LG-G3-QuickCircle

Voor het maken van de LG G3 Quick Circle Case heeft LG goed gekeken naar de QuickWindow Case voor de LG G2 en gedacht ”wat is goed?” En ”wat kan beter?” Waar de G2 case beperkt was tot gesprekken te beantwoorden, te bellen, wekker uit te zetten, muziek te bedienen, weer te bekijken en de tijd en datum te bekijken gaat de G3 case nog even een stap verder.

Zo heeft de G3 case standaard de volgende opties: Klok, Weer info, LG Health, Muziek, Camera, Berichten, Oproep info en instellingen.
Enige nadeel hieraan is (weer) dat de muziek optie en berichten optie beperkt zijn tot de LG standaard apps van het toestel, dus niet in mijn geval Google Play Music en Hangouts die ik als standaard heb staan voor muziek en berichten

LG geeft de klanten nu ook meer opties tot personaliseren van de klok, zo zijn er standaard al 9 verschillende klokken beschikbaar en het zal mij niet verbazen als dat er later meer worden door andere ontwikkelaars.

Clock

Als we op de klok willekeurig een kant op vegen opent hij de App Tray waarin we de optie hebben 5 snelkoppelingen te maken voor apps. (Instellingen is niet te wijzigen waardoor er 5 plaatsten open blijven voor verandering)

App Tray

Wat ik zelf een mooie optie vind en blijk veel te gebruiken is de Oproep Info. Terwijl de case dicht is de lijst opvragen van uitgaande en inkomende oproepen waardoor je gesprekken direct kan voeren.

Call Log (2)

Om duidelijk te maken wat er allemaal mogelijk is met zulke accessoires is er zelfs al een game uitgekomen die speciaal gemaakt is voor deze Quick Circle Case. Quick Circle Puppy Pop is een game waarin je in een korte tijd zoveel mogelijk dezelfde icoontjes moet ”matchen”. Quick Circle Puppy Pop is hier te downloaden.

Circle Game

Doordat LG een ontwikkelaars kit heeft uitgebracht voor de Quick Circle Case kunnen mensen nu zelf apps en opties ontwikkelen voor deze case. Sternberg Labs is daar al 1 van, zij hebben namelijk nu al een app pakket uitgebracht waardoor er nog meer handige tools beschikbaar komen voor deze case. Quick Circle Apps is een bundel met de volgende opties: Quick Torch (zaklamp), Quick Music (meer muziek apps waaronder Spotify en Google Play Music die werken), Quick Calendar (agenda punten opvragen) en Quick Notifications (je notificaties van de telefoon opvragen). Deze is hier te downloaden

Ik moet toegeven dat dit momenteel de meest uitgebreide case is die ik gezien/gebruikt heb. Ben ook heel benieuwd wat er verder nog gaat komen aan apps en mogelijkheden voor deze case.

Mochten er nog leuke nieuwtjes hiervoor komen dan zullen we dat uiteraard delen op Techmania.

Photo Case

De LG G3 Quick Circle Case verkrijgbaar bij Mobilefun.nl in o.a. Metaal Zwart, Glans Goud, Katoen Wit, Mint en Indian Roze. Op Mobilefun.nl vind je natuurlijk ook accessoires voor andere merken en typen toestellen.

Vorig artikel‘GTA 5 voor PS4 en Xbox One verschijnt op 7 november’
Volgend artikelApple stelt OS X Yosemite bèta voor iedereen beschikbaar