Microsoft voegt Windows en Windows Phone samen in Windows 9

0
1755

Satya Nadella, CEO van Microsoft, heeft tijdens een gesprek met investeerders bekendgemaakt dat Windows en Windows Phone samengevoegd zullen worden tot één systeem. De tablet-, smartphone- en desktop zullen vanaf Windows 9 verder gaan als één besturingssysteem. “Dat betekent één besturingssysteem dat alle schermgroottes bedient.” aldus Nadella tegenover Business Insider.

Windows 9

Momenteel heeft Microsoft drie besturingssystemen; Windows RT voor tablets, Windows Phone voor smartphone en Windows voor desktops. Deze drie besturingssystemen worden straks in de volgende versie van Windows samengevoegd tot één besturingssystemen.

In het verleden werkten meerdere teams aan verschillende Windows versies. Straks zal maar één team nodig zijn een gedeelde architectuur. Dit betekent ook dat Windows-apps eindelijk universeel kunnen worden, die op alle schermformaten werken.

De verandering die Microsoft doorgaat voeren is ook interessant voor ontwikkelaar. Windows Phone en Windows RT heeft relatief een klein marktaandeel, maar Windows op desktops wordt dagelijks door meer dan een miljard mensen gebruikt. Deze verandering maakt het waarschijnlijk interessanter voor ontwikkelaars om Windows-apps te ontwikkelen.

Vorig artikelBattlefield: Hardline uitgesteld naar 2015
Volgend artikelPS4 gebruikers eisen meer features