Home Smartphone Een telefoon met waterschade tot leven wekken

Een telefoon met waterschade tot leven wekken

0

Waterschade kan ons allemaal overkomen. Ook al let je zo goed op, kan het toch zo zijn dat je telefoon een plonsje kan maken. Zelfs een klein beetje vocht kan je telefoon al waterschade aanbrengen, maar treur niet. Het is niet zo dat een telefoon met waterschade gelijk weggegooid moet worden. Volg dit artikel om een poging te doen om je telefoon weer tot leven te wekken.

Zo snel mogelijk drogen

Wanneer je telefoon waterschade oploopt is het de bedoeling dat je deze zo snel mogelijk gaat drogen, voordat de hardware aangetast wordt. Zet de telefoon helemaal uit, er mag geen stroom in zitten. Wrijf de telefoon aan een doek en haal hem zo snel mogelijk uit elkaar. Schud de telefoon zachtjes zodat vocht nog eruit kan. Probeer de telefoon zoveel mogelijk uit elkaar te halen bijvoorbeeld de batterij. iPhone gebruikers kunnen de simkaart lade verwijderen.

Vocht opnemen

De volgende stap is om je telefoon in een bak met rijst of silica gel te stoppen. Dit zorgt ervoor dat de vocht opgenomen zal worden. Laat de telefoon minimaal 24 uur in deze bak zitten en waag een poging om je telefoon weer op te starten. Lukt het niet leg de telefoon dan weer terug in de bak voor nog 24 uur. Geduld is een schone zaak en uiteindelijk kan het beloont worden, dus geef niet op.

Wat doe je niet bij waterschade

Wat je vooral nooit moet doen bij waterschade is de lader aansluiten en föhnen. Als je de lader aansluit aan een telefoon met waterschade is er een kans dat je deze helemaal onbruikbaar maakt. Het is niet handig elektriciteit met water in contact te brengen, de hardware kan hierdoor kortsluiting krijgen. Föhnen als je telefoon waterschade heeft kan wel, maar we raden het niet aan. Als er op een onbereikbare plek water zit, vooral bij een iPhone kan je dit verder verspreiden. Waardoor je het probleem vergroot.

Oppassen bij

Bij waterschade word meestal gelijk gedacht aan de telefoon in water laten vallen, maar vergis je niet. Vele iPhone gebruikers ondervinden ook waterschade tijdens het sporten. Ze laten hun dure iPhone in hun zak waardoor de zweet de kans heeft om in de telefoon te gaan. Dus vergis je niet iPhone gebruikers, een dagje sporten kan uitlopen tot een dure grap.

Mobiele versie afsluiten