‘Galaxy Note 4 waarschuwt gebruiker voor gevaarlijke zonnestralen’

Als we de laatste geruchten over de Samsung Galaxy Note 4 mogen geloven wordt de toekomstige phablet van het Zuid-Koreaanse tech-gigant uitgerust met een ultraviolet-sensor. Hiermee zou de Galaxy Note 4 gebruikers kunnen waarschuwen voor gevaarlijke zonnestralen. Dat meldt het doorgaans betrouwbare website SamMobile.

De Galaxy Note 4 zou de eerste smartphone moeten zijn die over een uv-sensor beschikt. Om dit mogelijk te maken zou Samsung de S Health-app zodanig hebben aangepast dat het advies kan geven op basis van de uv-index. Deze uv-index zou vijf niveaus krijgen; laag, gemiddeld, hoog, zeer hoog en extreem. Aan de hand hiervan zou de S Health-app kunnen adviseren om je geregeld in te smeren met zonnebrandcrème.

Naar verwachting wordt de nieuwe Galaxy Note 4 tijdens de IFA-beurs in september aangekondigd. Eerdere geruchten voorspelden dat de Note 4 een 5,7-inch flexibel driezijdig QHD-scherm krijgt met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap een Snapdragon 805- of een Exynos 5433-processor en 3GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant een 16-megapixel camera en aan de voorkant een 3,7-megapixel camera. Het toestel draait op de nieuwe Android 4.4.3 KitKat en wordt naar verwachting in oktober gelanceerd.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen