Samsung Galaxy S5 verkopen vallen tegen

Eerder vandaag schreven we nog dat de iPhone 5S van Apple de beste verkochte smartphone ter wereld is. Dat bleek uit verkoopcijfers die door onderzoeksfirma Counterpoint was samengesteld in 35 verschillende landen. Volledige top 10 lijstje treft je hier.

Galaxy S5

Hetzelfde bedrijf meldt aan Reuters dat de verkopen van de Samsung Galaxy S5 tegenvallen en veel minder over de toonbank gaan dan verwacht. Ook het Zuid-Koreaanse tech-gigant is hiervan op de hoogte. Samsung zei afgelopen week nog dat de groei van de smartphonemarkt afnam en stelde zijn verwachting voor het tweede kwartaal fors naar beneden.

Samsung meldde direct na de release dat de Galaxy S5 beter verkoopt dan zijn voorganger. In de eerste maand hebben meer dan 10 miljoen mensen een Galaxy S5 aangeschaft. De verkopen blijven nu echter achter de Galaxy S4.

De iPhone 5S die bijna een jaar oud is verkoopt volgens de statistieken van Counterpoint nog steeds beter dan de Galaxy S5. In de maand mei zouden ruim 7 miljoen iPhone 5S exemplaren over de toonbank zijn gegaan, terwijl de Galaxy S5 ongeveer 5 miljoen keer werd verkocht.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen