Sony’s toekomstplannen met het PlayStation platform

Andrew House, baas van Sony Computer Entertainment, en Mark Cerny, PlayStation 4 system architect, hebben tijdens een bijeenkomst voor ontwikkelaars de toekomstvisie van Sony met het PlayStation platform geschetst. De Japanse tech-gigant wilt zich onder meer steeds meer inzetten in streaming technologie, kleine gadgets met sensoren en niet te vergeten Project Morpheus Virtual Reality-headset.

PlayStation Now

Volgens de twee heren kan de streaming technologie de distributie van games en entertainment veranderen. Daarbij wordt verwezen naar de opkomst van muziekstreamingdiensten en de daling van fysieke verkopen. Met PlayStation Now zit het Japanse bedrijf wel gebakken op dat vlak.

Wearables

Steeds meer bedrijven komen met diverse wearables, zoals slimme horloges, slimme brillen, gadgets om sporters te kunnen monitoren en veel meer. Sony noemt de opkomst van wearables als een belangrijke factor voor de toekomst.

Naarmate wearables kleiner en goedkoper worden kunnen ook spelcomputers interacties met deze gadgets aangaan.

Project Morpheus

Ook ziet Sony brood in Virtual Reality-technologie. Zoals we weten is Sony al een lange tijd bezig met Project Morpheus. De kwaliteit van de Virtual Reality-headset zou inmiddels voldoende zijn om gebruikers een goede beleving te geven.

Mark Cerny geeft aan dat het in dit stadium nog vrij onduidelijk is wat de rol van Virtual Reality-technologie precies gaat worden. Wel zal Sony gewoon doorgaan met onderzoek naar de technologie.

via IGN

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen