Tips voor een succesvolle website

Een succesvolle website maken is een serieuze klus. Afhankelijk van het doel van je website kan je het opzetten ervan benaderen als het starten van een bedrijf of het op de markt brengen van een product. Misschien wordt je website wel een onderdeel van je bedrijf. Je pagina kan dan als uitstekend uithangbord dienen waarmee je een heleboel mensen kunt bereiken. Om dit te voor elkaar te krijgen is het handig om voor jezelf een stappenplan op te zetten. Deze stappen zijn allen afhankelijk van de aspecten die jij belangrijk vindt voor je website. Om je op weg te helpen geven we je hier alvast een aantal tips.

Internet

Bepaal je doelgroep

Elk product maak je voor een doelgroep. Dit geldt ook voor je website. Je maakt je pagina tenslotte voor een publiek en niet alleen voor jezelf. Het vaststellen van je doelgroep is dan ook een essentieel onderdeel bij het vormgeven van je website. Welke mensen wil je bereiken en wat zijn hun voorkeuren? Bedrijven en personen vallen nog regelmatig in de valkuil dat ze een website bouwen zoals zij vinden dat hij mooi of goed is. Echter hoeft dit niet meteen aan te sluiten bij de voorkeuren van de mensen die je wilt bereiken. Voorbeeld: een zakelijk en formeel uiterlijk van de website zal bezoekers die op zoek zijn naar humoristisch amusement niet zo snel aanspreken.

Bepaal het doel van de website

Nadat je jouw doelgroep hebt geformuleerd is het belangrijk om te weten wat je jouw bezoekers gaat bieden. Met welk doel ga je de website online zetten? Je kan het zo zien dat je jouw pagina in een categorie plaatst. Voorbeelden van deze categorieën zijn amusement, informatie, verkoop, community etc. Wanneer je deze categorie hebt bepaald maak je weer een stap in het ontwerpproces. Met de doelgroep en het doel van de website in het achterhoofd kan de ontwerper aan de slag met het maken van een gepaste website.

Domeinnaam en host

Een goede domeinnaam kan eigenlijk twee kanten op. Ten eerste kan je deze bepalen op basis van de vindbaarheid ervan op google en andere zoekmachines. Ten tweede kan je de domeinnaam bepalen aan de hand van je merknaam en op basis van branding. Wanneer je voor de eerste route gaat doe je er goed aan om eerst een keyword analyse uit te voeren. Wanneer je de domeinnaam hebt bepaald dien je na te gaan of deze nog beschikbaar is. Daarvoor kun je terecht bij diverse hosting providers zoals Strato. Wanneer je domeinnaam nog vrij is kun je daar meteen aan de slag met het bouwen van je website. De host zorgt er tevens voor dat je website en gegevens op een veilige manier online staan.

Content

Teksten zijn, net als een goede domeinnaam, van groot belang voor de vindbaarheid van je website. Ook als je website bijvoorbeeld puur om fotografie draait is het goed om je pagina van teksten (content) te voorzien. De teksten moeten voorzien zijn van de keywords waar je website op gevonden moet worden. Om achter de keywords te komen kun je ook een keyword analyse uitvoeren. Zet de belangrijkste keywords altijd in de titel en bovenaan de tekst.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen