Google onthult Android TV en nieuwe Chromecast features

Naast Android L voor smartphones en tablets heeft Google vandaag tijdens de I/O ontwikkelaarsconferentie de langverwachte Android TV onthuld en komt de zoekgigant met nieuwe mogelijkheden voor de Chromecast. Android TV is een aangepaste Android versie die gemaakt is om te werken op televisies.

Android TV

Android TV maakt het mogelijk om live televisie te bekijken, ook kunnen er apps, games, muziek, films en TV-series te bekijken zijn op een televisie scherm. Android TV kan bediend worden met een afstandsbediening, smartphone, tablet of een smartwatch.

Google heeft voor Android TV de nodige overeenkomsten gesloten met televisie fabrikanten, waaronder Sony, Sharp en TPVision. De genoemde bedrijven zullen Android TV meeleveren op hun toekomstige televisies. Naast een ingebouwde Android TV-platform in televisies zullen bedrijven als Asus en Razr ook set-top-boxen uitbrengen.

Tot slot kondigde Google ook nieuwe  features voor zijn Chromecast aan. Gebruikers zullen nu de mogelijkheid krijgen om onder meer screensaver-foto’s aan te passen en kunnen gebruikers de interface van hun smartphones of tablets direct door sturen naar de Chromecast-dongle.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen