‘Google onthult vandaag Android 5 Lollipop en Android TV’

Vandaag gaat de lang verwachte Google I/O-conferentie om 18:00 uur Nederlandse tijd van start. Volgens het doorgaans betrouwbare website Forbes gaat Google vandaag Android 5 Lollipop en een Android TV aankondigen. Eerdere Android versies werden vrij snel na de aankondiging gelanceerd, bij Android 5 wil Google het ditmaal anders aanpakken.

Android 5

In tegenstellingen tot eerdere Android aankondigingen wordt Android 5 Lollipop in het najaar officieel gelanceerd. Zo wil de zoekgigant fabrikanten en ontwikkelaars meer tijd geven om huns apps en apparaten erop aan te passen.

Volgens Forbes krijgt Android 5 een aangepast uiterlijk en nieuwe apps om onder meer samen te werken met Android Wear, een aangepaste Android besturingssysteem voor onder meer smartwatches. Daarnaast zou Android 5 ook ondersteuning voor 64bit-processors krijgen.

Tot slot is er een mogelijkheid in Android 5 om direct op notificatie te reageren zonder de bijbehorende app te openen.

Android TV

Naast Android 5 Lollipop zal Google waarschijnlijk ook Android TV aankondigen. Een Android TV zou een los apparaat zijn die het mogelijk maakt om apps, games, muziek, films en TV-series te bekijken op een televisie scherm. Volgens the Wall Street Journal zal Google de software van Android TV leveren, fabrikanten dienen dan een eigen mediaspeler uit te brengen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen