‘12,9-inch iPad voorlopig in de ijskast gezet’

Er gaan al lange tijden geruchten rond over een 12,9-inch iPad. De Chinese website DigiTimes zou van anoniem bronnen bij onderdelenleveranciers hebben vernomen dat Apple de plannen voor een groter iPad voorlopig in de ijskast heeft gezet.

iPad Air 2

Eerder spraken diverse betrouwbare websites en analisten over de 12,9-inch iPad. Apple zou al verschillende tests hebben uitgevoerd met een groter iPad scherm. Men verwachtte dat de 12,9-inch iPad dit jaar nog werd gelanceerd. Waarom Apple de grotere iPad tijdelijk heeft opgeschort meldt DigiTimes niet, er wordt alleen gesproken over vertraging.

12-inch MacBook Air met Retina scherm

In plaats van een 12,9-inch iPad zou Apple dit jaar een 12-inch MacBook lanceren. Over een 12-inch MacBook gaan er ook lange tijden geruchten rond. De verwachting is dat de nieuwe 12-inch versie de 11-inch versie gaat vervangen.

Apple zou de nieuwe MacBook Air ook uitrusten met een Retina scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. De huidige MacBook Airs hebben nu slechts 1400 bij 900 pixels.

Volgens de bronnen van DigiTimes concurreren de iPads met het 9,7 inch-scherm te veel met de 11-inch Macbook Air. Apple zou om deze reden de 11-inch willen vervangen met een 12-inch versie.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen