Nieuwe Galaxy S5 LTE-A heeft QHD-scherm met 2560×1440 pixels

Samsung heeft vandaag in Zuid-Korea via Samsung Tomorrow per ongeluk de komst van de vernieuwde Galaxy S5 aangekondigd. Het toestel gaat officieel de Samsung Galaxy S5 LTE-A heten en heeft een QHD-scherm met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. De huidige Galaxy S5 heeft een Full-HD scherm.

Galaxy S5 LTE-A

De nieuwe Galaxy S5 LTE-A heeft net als de originele Galaxy S5 een 5,1-inch scherm. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op een indrukwekkende 576 ppi (pixels per inch). Zoals de naam van het toestel al verraad biedt het ook ondersteuning voor LTE-advanced.

LTE-advanced is de opvolger van de huidige LTE-standaard die stukken sneller is. LTE-advanced kan een theoretische snelheid van circa 300Mbit/s (37,5 MB/s) behalen, waar het huidige 4G op 100 Mbit/s (12,5 MB/s) blijft steken.

Samsung heeft de Snapdragon 801-processor van de huidige Galaxy S5 vervangen voor Qualcomms Snapdragon 805-processor. Dit is de eerste processor die LTE-advanced ondersteunt.

Tijdens een evenement van KPN werd ook een vernieuwde variant van de Galaxy S5 getoond. Medewerkers van KPN hintten toen op een snelle release van de Galaxy S5 LTE-A.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen