Amazon kondigt eerste Fire Phone met 3D-scherm aan

Amazon heeft vandaag zijn eerste smartphone met 3D-scherm aangekondigd. De Fire Phone beschikt over een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm is volgens Amazon erg fel en heeft een speciale coating zodat het ook met een gepolariseerde zonnebril goed af te lezen is.

De Fire Phone houdt continue het hoofd van de gebruiker in de gaten, zodat de Fire Phone de illusie kan wekken dat het scherm perspectief heeft gelijkend op een 3D-weergave. Een van de mogelijkheden is het weergeven van navigatie in perspectief, maar de 3d-simulatie kan ook in spelletjes gebruikt worden.

Amazon Fire Phone

De achter- en voorkant van de Fire Phone is uitgerust met een glazenplaat. Aan de zijkant heeft de Fire Phone een speciale knop waarmee vanuit elke app direct de camera aangezet kan worden.

Onder de motorkap heeft de Amazon Fire Phone een 2,2GHz Quad-Core-processor van chipfabrikant Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant bevindt zich een 13-megapixel camera dat scherpere foto’s schiet bij weinig of wisselend licht. Foto’s die met de Fire Phone geschoten worden worden op de Cloud-opslag van Amazon opgeslagen. Fire Phone gebruikers krijgen gratis onbeperkte Cloud-opslagruimte.

De Fire Phone integreert op diverse manieren met de diensten van Amazon. Zo kunnen Fire Phone gebruikers gebruik maken van de Prime Music streamingdienst. Amazon Prime Music is advertentie vrij en bevat ruim miljoen nummers. Ook fungeert de Fire Phone als een tweede scherm bij films en tv-series.

In de Verenigde Staten gaat de Amazon Fire Phone 199 dollar kosten in combinatie met een tweejarig abonnement. Wanneer het toestel buiten de VS verkrijgbaar zal zijn is vooralsnog niet bekend.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen