Samsung toont nieuwe Galaxy S5 Prime in Nederland

Samsung heeft tijdens een evenement van KPN de nog niet aangekondigde Galaxy S5 Prime getoond. Het evenement stond in het teken van LTE-advanced. Omdat er momenteel nog geen toestellen op de markt zijn die 4G+ ondersteunen, toonde KPN een prototype van de Galaxy S5 Prime.

Samsung Galaxy S5 Prime

Het Zuid-Koreaanse fabrikant wou niet bekendmaken of het toestel op korte termijn uitkomt, maar medewerkers van KPN hintten op een snelle release van de Galaxy S5 Prime. Dat ligt natuurlijk ook voor de hand, want KPN gaat vanaf 1 juli starten met LTE-advanced. Dan moeten natuurlijk ook smartphones op de markt zijn die het snellere 4G netwerk ondersteunen.

Medewerkers van KPN mochten onder geen beding foto’s of video’s maken van de nog onaangekondigde Samsung-smartphone. Samsung zelf wou ook geen details vrijgeven. In de software was ook geen verwijzingen te vinden naar de naam van de smartphone.

Samsung heeft de Galaxy S5 Prime uitgerust met een Snapdragon 805-processor. Dit is de eerste processor die LTE-advanced ondersteunt.

Eerdere geruchten voorspelde dat de S5 Prime een QHD-scherm zou krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Echter zou dit niet waar zijn, het toestel zou net als de Galaxy S5 een Full HD-scherm krijgen en hetzelfde uiterlijk krijgen. Het verschil tussen de huidige Galaxy S5 en de Galaxy S5 Prime zou enkel de Snapdragon 805-processor zijn.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen