Downgrade iOS 8 bèta naar iOS 7.1.1 [Guide]

0
2110

Tijdens de WWDC 2014 keynote introduceerde Apple twee nieuwe besturingssystemen; iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite. Geregistreerde Apple ontwikkelaars kunnen al aan de slag met de preview-versie van OS X Yosemite en de eerste bètaversie van iOS 8. Ben je geen ontwikkelaars? Dan moet je helaas wachten tot in het najaar van 2014, want dan vindt de officiële release plaats.

Downgrade iOS 8

De gene die iOS 8 bèta heeft geïnstalleerd zal gemerkt hebben dat sommige apps niet goed of helemaal niet functioneren. We raden je dan ook aan om bètaversie’s op een test toestel te installeren.

Voor de gene die niet tevreden zijn met iOS 8 en willen downgraden naar iOS 7.1.1 hebben we een oplossing voor. Binnen enkele stappen kan je terug naar je werkende iOS 7.

Stap 1: Download iOS 7.1.1 voor je iOS-apparaat.

Stap 2: Download de nieuwste versie van iTunes en sluit je iPhone, iPad of iPod touch aan op je computer.

Stap 3: Plaats nu je iPhone, iPad of iPod touch in DFU-mode:

  • Houd de Home + Powerknop 10 seconden ingedrukt.
  • Laat nu de Poweknop los en hou de Homeknop ingedrukt totdat iTunes een melding geeft dat het toestel in herstelmodus staat.

Stap 4: Selecteer nu het iOS 7.1.1 iPSW-bestand en klik op Open:

  • Windows: Houd SHIFT-knop ingedrukt en klik op Herstellen.
  • Mac: Houdt ALT-knop ingedrukt en klik op Herstellen.

iTunes zal nu een melding geven dat je toestel wordt gewist en herstelt wordt naar iOS 7.1.1. Klik op Herstellen om door te gaan. Zodra iTunes klaar is zal je nog even wat stapjes moeten doornemen op je iOS-apparaat. Daarna kan je weer aan de slag met iOS 7.1.1.

Vorig artikelWanneer is OS X Yosemite te downloaden en voor welke Macs
Volgend artikelXbox One-controller ondersteund nu ook Windows-PC’s