Apple onthult iOS 8

0
1233

Naast OS X 10.10 Yosemite heeft Apple vandaag ook iOS 8 voor de iPhone, iPad en iPod touch geïntroduceerd. Ieder jaar tijdens de WWDC keynote onthult Apple nieuwe iOS-versie’s. Dit jaar is het iOS 8, die ziet er qua uiterlijk hetzelfde uit maar brengt wel een hoop nieuwe functies met zich mee.

iOS 8

Apple heeft in iOS 8 het Berichtencentrum flink onder handen genomen. Het is nu mogelijk om direct vanuit de notificatie zelf te reageren op een sms’je of een agenda-uitnodiging te accepteren of te weigeren. De app verlaten is niet nodig.

Met de komst van iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite  is het ook mogelijk mogelijk om bestanden tussen Macs, iPhones, iPads en iPod touchs uit te wisselen via AirDrop. Voorheen was dit beperkt tot hetzelfde besturingssysteem: iOS of Mac OS X.

De integratie tussen OS X Yosemite en iOS 8 gaat nog verder. Zo is het mogelijk met één knop vanaf een iPad een bestand te delen met een Mac en verder te gaan waar je gebleven was. Ook kunnen gebruikers sms’jes lezen op hun Mac en oproepen zien en zelfs beantwoorden. Het gesprek wordt dan gevoerd via de Mac.

Toetsenbord en iMessage

Het toetsenbord in iOS 8 gaat voortaan ook woorden voorspellen die nog niet helemaal afgemaakt zijn. De suggesties worden boven het toetsenbord getoond. Volgens Apple leert het toetsenbord van de gebruiker en kan zelfs andere suggesties geven bij verschillende contacten.

Ook iMessage heeft wat nieuwe functies gekregen. Zo is het mogelijk om groepsgesprekken een naam te geven en mensen toe te voegen of te verwijderen als het gesprek al gestart is. Bovendien kan een groepsgesprek op stil worden gezet.

HealthKit

iOS 8 brengt ook een nieuwe app genaamd HealthKit met zich mee. HealthKit is een totaal nieuwe platform waar je alle informatie over je gezondheid kunt opslaan. Waarschijnlijk is HealthKit een eerste stap van Apple richting de iWatch.

HealthKit werkt samen met apps van derden en geeft je controle over de informatie die je deelt. Gezondheids-apps en fitness-apps zullen werken niet meer als losse silo’s, belooft Apple.

Vorig artikelApple onthult OS X 10.10 Yosemite
Volgend artikelApple hint naar grotere iPhones en iPads