Apple onthult OS X 10.10 Yosemite

0
1704

Apple heeft zojuist tijdens de WWDC 2014 keynote de opvolger van OS X Mavericks aangekondigd. OS X 10.10 Yosemite is de nieuwste besturingssysteem voor de Mac. Zoals eerder al werd voorspeld heeft Apple OS X 10.10 Yosemite een flinke make-over gegeven.

OS X 10.10 Yosemite

OS X 10.10 Yosemite zit nu meer in lijn met iOS 7 met meer witruimte, nieuwe app icoontjes, veel transparantie, nieuwe toolbars en vensters. De nadruk ligt op helderheid en gebruiksvriendelijkheid. Voor de gene die van donker houden is er ook een speciale dark mode.

Met de nieuwe Today-view heb je voortaan in een oogopslag zicht op de het weer, agenda, herinneringen, apps en veel meer. Ook bestaat er een mogelijk om widgets en apps van derden toe te voegen.

Naast OS X heeft Apple ook apps als Safari en de agenda-app voorzien van een nieuwe ontwerp en nieuwe functies. Apple claimt dat de vernieuwde Safari energiezuiniger is, waarmee er op een MacBook Air twee uur langer video’s gestreamd kan worden.

iCloud-gebruikers kunnen nu ook grotere bestanden verzenden via de e-mail-app. Bestanden die te groot zijn voor de ontvanger worden automatisch in iCloud opgeslagen en krijgt de ontvanger een link, waarmee die het bestand kan downloaden.

Je kunt nu vanaf je Mac sms-berichten ontvangen en versturen. Maar het wordt nog mooier; je kunt zelfs telefoongesprekken opnemen en beantwoorden, waarbij de Mac als speakerphone dienstdoet.

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu aan de slag met een beta-versie van OS X Yosemite. De officiële release is in het najaar van 2014 en is net zoals zijn voorganger helemaal gratis!

Vorig artikelWWDC 2014 keynote live kijken
Volgend artikelApple onthult iOS 8