Samsung Galaxy S5 Prime (SM-G906S) verschijnt bij Indiase keuringsinstantie

0
1530

Er gaan al lange tijden geruchten over een verbeterde versie van onlangs gelanceerde Samsung Galaxy S5. Enkele dagen geleden waren zelfs een aantal foto’s en een video van de Galaxy S5 Prime uitgelekt. Toen sprak men over een 5,2-inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Samsung Galaxy S5 Prime

Op de website van de Indiase keuringsinstantie Zauba is er een nieuwe Samsung-smartphone verschenen met typenummer SM-G906S, hoogstwaarschijnlijk is dit de nieuwe Galaxy S5 Prime. Volgens de documenten gaat het om een Galaxy-toestel met een 5,1-inch scherm.

Volgens betrouwbare websites en analisten is de Galaxy S5 Prime een verbeterde versie van de huidige Galaxy S5. De Galaxy S5 Prime zou gebaseerd zijn op de originele S5, maar zou uitgerust zijn met een metalen behuizing. Daarnaast zou het een QHD-scherm krijgen in plaats van de Full HD-scherm van de Galaxy S5.

Het Zuid-Koreaanse tech-gigant zou ook de hardware flink hebben geupgrade. De Galaxy S5 Prime zou een Snapdragon 805-processor aan boord hebben en 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast zou er ook een variant komen met een Exynos-processor.

Als we de geruchten mogen geloven wordt de Galaxy S5 Prime in juni aangekondigd.

Vorig artikelSamsung Galaxy S5 S-View Wireless Charging Cover [Review]
Volgend artikelSamsung Galaxy S5 firmware-update vanaf nu verkrijgbaar in Nederland