WWDC 2014: Wat kunnen we allemaal verwachten?

Apple organiseert volgende week maandag 2 juni zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference. Tijdens de WWDC 14 ontwikkellaarsconferentie kondigde het bedrijf uit Cupertino zoals gewoonlijk nieuwe producten. De grote vraag is natuurlijk wat kunnen we dit jaar allemaal verwachten?

Laten we maar eerst beginnen met wat we volgende week niet hoeven te verwachten. Apple zal hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe iPhone of iPad aankondigen. Apple organiseert meestal om nieuwe iOS-apparaten aan te kondigen een evenement in september of oktober. Ook de lang verwachte smartwatch van Apple, de iWatch, zal hoogstwaarschijnlijk in september of oktober worden onthuld.

iOS 8

Vorig jaar gaf Apple zijn mobiele besturingssysteem iOS 7 al een flinke opknap beurt. Dit zal echter dit jaar niet opnieuw gebeuren. Apple zal met iOS 8 zich meer richten op verbeteringen en nieuwe apps. Met iOS 8 wil Apple zich meer richten op gezondheid. Zo verwachten we een nieuwe app genaamd Healthbook. Ook zou Apple werken aan iCloud-verbeteringen en natuurlijk niet te vergeten Apple Maps. Naast verbeteringen zou de Kaarten-app van Apple ook OV-routes krijgen.

OS X 10.10

Zoals we weten kreeg iOS 7 vorig jaar een flinke make-over en dit jaar is het de beurt aan Max OS X. Apple zou OS X 10.10 voorzien van een totaal nieuwe ontwerp, qua uiterlijk zou OS X meer op iOS 7 gaan lijken. Beide besturingssystemen blijven wel van elkaar gescheiden. Zo zouden schermen scherpere hoeken krijgen, soortgelijke schakelaars als in iOS doorgevoerd, icoontjes worden opnieuw ontworpen en zou OS X veel witter zijn dan nu het geval is.

MacBook Air met Retina-scherm

De MacBook Air is het enige apparaat van Apple dat nog niet is voorzien van een Retina-scherm. Het ligt dan ook voor de hand dat de MacBook Air eindelijk dan een Retina-scherm krijgt. Daarnaast zou de 11,6-inch MacBook Air vervangen worden door een 12-inch variant.

Om de MacBook Air nog dunner te kunnen  maken zou de trackpad niet meer kunnen klikken. Ook zou de nieuwe MacBook Air passief worden geventileerd, dus zonder een ventilator.

iMac

Men verwacht dat Apple ook een nieuwe iMac gaat onthullen. De vernieuwde iMac zou goedkoper moeten zijn dan de huidige versie. Met een goedkopere iMac versie zou Apple de verkoop van zijn all-in-one computer willen stimuleren. Of de specificaties achteruit gaan, is niet bekend.

Beats Electronics

Er gaan momenteel geruchten rondt dat Apple Beats Electronics wil overnemen voor maar liefst 3,2 miljard dollar. Waarschijnlijk zal Apple dit tijdens het evenement bekendmaken.

Apple TV

Apple zou ook zijn Apple TV-settopbox willen voorzien van een upgrade. De nieuwe Apple TV zal naar verluidt een eigen App Store krijgen en bestuurd kunnen worden met bewegingen in plaats van een afstandsbediening.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen