Home Tablet Is dit de nieuwe Samsung Galaxy Tab S-tablet?

Is dit de nieuwe Samsung Galaxy Tab S-tablet?

0

Enkele dagen geleden wist het doorgaans betrouwbare website SamMobile dat Samsung later dit jaar een nieuwe tabletlijn onder de naam Galaxy Tab S gaat introduceren. Ditmaal heeft SamMobile tweetal foto’s van de Galaxy Tab S in handen gekregen. Op de gelekte foto’s is de 10,5-inch variant van de nieuwe Samsung Galaxy Tab S te zien.

De Galaxy Tab S-tablet zou in twee versies komen; een 8,4-inch versie en een 10,5-inch versie. Beide tablets zouden over een Super AMOLED-scherm beschikken. AMOLED-schermen verbruiken minder energie en hebben een hoger contrast. De nieuwe Galaxy Tab S krijgen naar verluidt een zeer hoge schermresolutie van 2560×1600 pixels.

Qua uiterlijk lijkt de Galaxy Tab S-tablet erg op de onlangs gelanceerde Galaxy Pro-tablet. Verder zou de nieuwe Tab S-lijn ook over een vingerafdrukscanner beschikken, deze zou net als bij de Galaxy S5 in de home-knop verwerk zijn. Ook de achterkant van de Tab S-tablet is in lijn met de Galaxy S5.

Onder de motorkap zou de Galaxy Tab S over een Octa-Core Exynos 5-processor met acht kernen beschikken en 3GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant een 8-megapixel camera en aan de voorkant een 2,1-megapixel camera.

Mobiele versie afsluiten