‘Google Glass kost slechts 58 euro om te maken’

0
1598

Google Glass is één van de meest besproken gadgets van de afgelopen tijd. Deze gadget in de vorm van een bril projecteert informatie en meldingen op een klein display voor je ogen. Zo kan Google Glass gebruikt worden om te navigeren, foto’s en video’s te schieten en muziek te luisteren.

Google Glass

Google Glass was een lange tijd enkel verkrijgbaar voor een select gezelschap en had een prijskaartje van maar liefst 1500 dollar. Sinds kort kan iedereen in de VS een Google Glass kopen. De website TechInsights heeft de Google Glass uit elkaar gehaald om te achterhalen hoeveel de gebruikte onderdelen kosten. De website schat de waarde van de gebruikte onderdelen op 58 euro.

De behuizing, het montuur en de processor zouden samen op ruim 10 euro komen. Dit zijn de duurste onderdelen van de Google Glass. De WiFi en Bluetooth-chips komen op ongeveer 8 euro en het prisma-scherm op ongeveer 2,25 euro.

De geschatte kostenschatting is enkel de kosten van de onderdelen, er wordt dus geen rekening gehouden met eventuele ontwikkelkosten en andere kosten.

Vorig artikelSamsung Galaxy S5 Google Play Edition komt eraan
Volgend artikelIs dit de nieuwe HTC One M8 Mini?