Review: UAG case Samsung Galaxy S4

UAG, voluit Urban Armor Gear is een fabrikant van stevige composieten bumper cases en levert deze voor diverse merken toestellen. Afgelopen week hebben we namens DressMyMobile de mogelijkheid gehad om de UAG case voor de Samsung Galaxy S4 te kunnen testen. Hieronder vinden jullie mijn ervaringen van de afgelopen week en laat ik vast zeggen als iemand die nooit cases gebruikt dat ik aangenaam verrast ben.

UAG Galaxy S4

Design

Zoals te zien heeft de UAG case een robuust design, gemaakt van een licht composiet met binnen in een honingraat ontwerp dat zorgt voor extra weerstand bij stoten en/of vallen. De case voldoet ook aan de military drop-test standaards (MIL STD 810G 516.6) Ook al laten de plaatjes lijken dat deze case van metaal of iets dergelijks gemaakt dat is dus niet zo. Deze case is volledig flexibel maar wel steviger dan de standaard flexibel/rubber cases.
UAG heeft heel goed nagedacht over het gebruik van de telefoon, denk hier aan bijvoorbeeld de knoppen links en rechts. Veel andere cases zorgen er voor dat je de knoppen niet makkelijk kan indrukken, dat je bijvoorbeeld extra hard moet drukken voor goed contact. Bij de UAG is dat niet zo, de knoppen zijn zo soepel in te drukken dat je haast het idee heb dat je de knoppen zelf indruk en dat vind ik voor zo een robuust cover een mooie plus punt. Diverse mensen om mij heen waren hier ook verbaast over en deelde mijn mening.
Verder heeft UAG ook heel goed nagedacht over het gebruik van de camera, veel cases en hoesje kunnen voor een ”glare” zorgen in de foto’s als wij deze gebruiken met de flits denk hierbij aan: Je hebt een blauwe cover eromheen en je maakt een foto met flits en later zie je dat de foto een blauwe waas erin heeft. De uitsparingen voor de camera en flitser zijn zo ontworpen en uitgesneden dat dit tegengehouden word.
Deze case heeft ook alle uitsparingen erin die nodig zijn zonder daar eerst klepjes van weg te moeten halen, zo is de USB connector ruim te benaderen, de Audio connector heeft een extra ruime uitsparing gekregen zodat ”bijna” alle koptelefoon aansluitingen moeten passen in deze case. Maar ook de infrarood, microfoon en speaker zijn uitgespaard voor direct gebruik zonder daar eerst de case voor te moeten verwijderen. Als laatste zien we aan de voorkant een mooi opstaand randje die er voor zorgt dat het scherm niet geraakt word bij het verkeerd neer leggen van de telefoon en mocht hij vlak op het scherm vallen dat hij daar ook voor beschermd is. Tijdens gebruik merk je hier bijna niks van.
Ze hebben we zelfs aan gedacht hoe ze de design van het toestel zo lang mogelijk mooi kunnen houden, zo is aan de achterkant namelijk kleine pootjes gemaakt zodat als hij op ze’n rug ligt de achterkant niet geraakt word.

UAG Achter

UAG Rechts UAG Links UAG Boven UAG Onder

Ervaring

Het eerste wat ik dacht toen ik mijn Galaxy S4 er in deed was ” wat een koelkast zeg!” Het toestel word aan alle kanten iets breder en dikker maar gezien waar hij voor gemaakt is mag dat ook wel. Maar na een paar dagen te hebben gebruikt merk ik daar niks meer van, als ik nu een Galaxy S4 in mijn handen heb zonder case denk ik juist dat ik dat ding elke moment breek omdat hij dan niet zo stevig aanvoelt. De afgelopen week is me Galaxy S4 2 keer ”per ongeluk” gevallen maar daar is niks van te zien waaruit we kunnen oordelen dat de UAG case doet waar hij voor gemaakt is.
Normaal ben ik nooit echt van de cases en dacht dat als ik deze case er ook snel vanaf zou halen maar nu ik hem al 1,5 week erom heb zitten denk ik daar anders over. Het stoort me niet dat hij erom zit en zorgt er ook nog eens voor dat me telefoon langer mee gaat, ik zie hierdoor dus geen reden om deze er vanaf te moeten halen.
De case word geleverd incl. screenprotector en cleaning kit, dat laatste houd alleen in poetsdoekje en plaatje om de screenprotector bubbelvrij te vegen.

De UAG voor de Samsung Galaxy S4 is verkrijgbaar op DressMyMobile.nl voor €34,95 incl. BTW en gratis verzending.
Op de site vind je ook deze covers en andere accessoires voor diverse andere merken/type toestellen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen