Home Apps ‘Apple integreert Shazam-app in iOS 8’

‘Apple integreert Shazam-app in iOS 8’

0

Het doorgaans betrouwbare website Bloomberg heeft van anonieme bronnen vernomen dat Apple mogelijk samen gaat werken met Shazam. iOS-gebruikers kunnen met de Shazam-app liedjes herkennen via de microfoon van hun iPhone, iPad of iPod touch.

Shazam is al enige tijd verkrijgbaar in de App Store, maar Apple zou deze app graag willen integreren in iOS 8. Gebruikers hoeven dan de Shazam-app niet meer te downloaden via de App Store. Door de integratie zou je bijvoorbeeld aan Siri kunnen vragen hoe een nummer heet.

Shazam heeft maandelijks 90 miljoen actieve gebruikers. Mogelijk ziet Apple in Shazam een manier om de verkopen via iTunes te verbeteren.

Apple zou daarnaast binnenkort ook iTunes Radio in meerdere landen beschikbaar willen maken. iTunes Radio is een gratis muziekdienst van Apple die een persoonlijk radiostation opzet.

Naar verwachting zal Apple zijn nieuwe mobiele besturingssysteem tijdens het WWDC evenement dat op 2 juni in San Fransisco wordt gehouden onthullen. iOS 8 wordt waarschijnlijk dan gelanceerd samen met de iPhone 6 in september.

Mobiele versie afsluiten